Hozzávalók:
- 10 db egész (20 db hosszában kettéfűrészelt) sertés első láb
- 4 liter víz
- 5 fehér műanyag kanál szitált ételízesítő
- 6 nagy gerezd fokhagyma
- kevés csilipor
- 2 teatojásban szárított zöldségek (ételízesítőből kiszitált)
A megtisztított, megmosott körmöket egy 9 literes fazékba pakoltam, ráöntöttem 4 liter vizet, felforraltam, és lehaboztam. Hozzáadtam a szitált ételízesítőt, 2 teatojásban a szárított zöldségeket, 6 jókora gerezd fokhagymát, kevés csiliport és lassan, gyöngyözve, 4-4,5 órán át főztem. Egy kisebb merőkanál segítségével többször leszedtem a zsírt a tetejéről. A hosszú főzési idő után olyan puha volt a hús, hogy könnyen ki tudtam csontozni. A húsokat egyenként tányérra szedtem, kés-villa segítségével kiszedtem a legapróbb csontjait is. 10 tányér kocsonyám lett, mindegyikben két fél köröm és az átszűrt kocsonyalé. Néhány óra a hűtőben és kész. Ha valaki csípősebben szeretné, csiliport szórhat a tetejére. Friss kenyérrel, maga a csoda.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése