Sajtos pogácsa |
Másik sós süti Szilveszterre Anyukám új receptje alapján készült, ez is isteni, csak nem olyan omlós, mint a másik, inkább kelt tészta jellegű.
Hozzávalók:
- 16 dkg túró
- 16 dkg margarin
- 22 dkg finom liszt
- 1 cs szárított élesztő
- 1 teáskanál só
- tejföl (annyi, amivel össze lehet állítani a tésztát)
Én ennek az adagnak háromszorosából készítettem el (kb.), 50 dkg túróból, 50 dkg margarinból, 70 dkg lisztből, 2,5 fehér műanyag kanál sóval, 2 cs szárított élesztővel (lehet, hogy mégis 3 kellett volna bele, mert nem lett igazán magas a tésztám) és kb. fél pohár nagypoharas 12 %-os tejfölből. A tésztát összegyúrtam, és pihenni hagytam, amíg a másik sós kisült. Utána pálinkás pohárral kiszaggattam, két tenyerem éle között megformáztam kicsit, sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé raktam, legkisebbik Fiam megkente sózott, felvert tojással, és lereszelte a sajtot, amit aztán ráhalmoztam a pogácsákra. Ezt is 180 fokos sütőben sütöttem, amíg megpirult (de vigyázni kell, mert gyorsan megbarnul).
Szépek a pogácsák, BUÉK!
VálaszTörlésKöszönöm! Én is nagyon boldog új évet kívánok Önnek és kedves Családjának! Üdvözlettel: Mari
VálaszTörlés