Meggyes-túrós (Anyukám süteménye) |
A család másik nagy kedvence a meggyes túrós. Ennek a tölteléke is nagyon finom habos. Anyukám mindig zsíros házi túróból készíti. (A házi tejet, túrót, tejfölt már régóta ugyanattól az árustól szerzi be a piacon, mert szerinte a bolti túró nem jó semmire.)
Meggyes túrós
A tészta:
30 dkg finom liszt
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 db egész tojás
1 db sütőpor
2 ek. ecet
3 ek. tej
Ezekből az anyagokból tésztát gyúrunk, amit a tepsibe tapicskolunk, vagy ha van tepsi szélességű sodrófánk, azzal a tepsiben elnyújtjuk a tésztát. (Asztalon elnyújtani, utána a tepsibe tenni nem lehet!!)
A töltelék:
10 dkg margarin
12 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor………………..ezeket habosra keverjük gépi habverővel
4 tojás egyenként adjuk hozzá a tojásokat, közben végig keverjük a géppel.
1 cs. vaníliás pudingpor...................a túrót és a pudingport összekeverjük, utána adjuk az előzőekhez.
Az elkészült habos tölteléket ráöntjük a tésztára. A tetejére kimagozott meggyszemeket rakunk, kb.
Előmelegített sütőben (kb. 180 fokon) (8 fokozatú gázsütőben 6-os fokozaton) kb. 35- 40 percig sütjük. (amikor a teteje szép aranybarna, akkor jó). A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kihűlés után kis kockákra vágjuk, úgy, hogy minden kocka közepére kerüljön egy meggyszem.
A fenti mennyiség nagy gáz tepsihez elegendő.
Meggyes-túrós |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése