2012. január 15., vasárnap

Mai ebédünk: Kacsanyakleves, Rántott pulykamell, gombás resztelt csibemáj




Kacsanyakleves,  gyorsfőző fedővel, (szokásos jelzések után 15 perc),

eperlevél tésztával






Házi zsemlemorzsával készült rántott pulykamell, gombás resztelt csibemáj,

tejes-vajas krumplival, csemege uborkával




Tényleg egyszerű ebédet főztem ma, de mire elkészültem megint jól bedurrant a derekam. Szerencsére Apa ebéd után jól bekente, és átmasszírozta, az elég sokat segített, meg a drága kis Tomikám, akivel nap mint nap beszélgetünk egyszer kétszer közel egy-egy órát. Olyan okos, hogy hihetetlen. Most is Nagypapi épp csak bekente a derekam, és máris csörgött a Skype, és a kicsikém mikor meglátott, nagy mosollyal, boldogan köszönt, hogy Szia Mama!! Ezt a képet ebéd után fotóztam a kicsikémről:








Pedig délelőtt is beszéltünk már, mégis megint úgy örült, amikor bejelentkeztem. Ilyenkor énekelünk, verselünk, meg beszélgetünk, hogy mi történt, mióta nem láttuk egymást. Hihetetlenül jó érzés :D, elfelejtem minden gondom-bajom. 







főtt kacsanyakak és leveszöldségek







9 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ebédet készítettél és finomat! Csak nem pihentél? Tomika milyen nagy fiú már aranyos, azt el is hiszem hogy fél gyógyulás ha beszélhettek! Azért még pihengessél egy kicsit!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom ebédet készítettél, de az unokád a legszebb. Milyen nagyfiú már, büszke lehetsz rá. Persze nem pihentél? Jobbulást kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Éva és Mrita - nagyon aranyosak vagytok, köszönöm :)Tényleg nagyon büszke vagyok az édes kis Unokáimra, természetesen mindkettőre, csak Ádámka még túl pici ahhoz, hogy úgy kommunikáljuk, ahogy Tomikával már lehet. Imádom mindkettőt!! Pihenés... ebéd után jól esett volna, de aztán hívott a kicsikém, és elmúlt a fáradtságom. Úgy elbeszélgetünk, hogy fel sem tűnik, hogy múlik közben az idő.

    Eszter!! Itt is nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám, holnap kiteszem a díjat, és tovább is adom, ahogy azt kell. Köszi :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom ebédet főztél még fájós derékkal is:)Tomika is nagyon aranyos, neked meg mielőbbi teljes gyógyulást:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Tényleg az! Köszi, "rajta" vagyok :)!!

      Törlés
  5. Isteni finom ebédet főztél, s csupa madár.
    Kedves sorstársam, mielőbbi javulást kívánok.
    A Skype az fantasztikus. Tegnap és ma is, kétszer is beszéltünk a lányunkkal, elég hosszan. Vonalas telefonnal, pláne mobillal ezt nem lehetne anyagilag bírni. Ráadásul még látjuk is egymást, s a lányzó meg tudta mutatni a szerzeményeit a Flohmarkt-ról (bolhapiac).

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm! Én is mielőbbi javulást kívánok Neked!!
    Nem is tudom mi lenne velünk a Skype nélkül. Nem is ismernének az Unokáink! Szerencse, hogy van. Remélem nem teszik fizetőssé!!

    VálaszTörlés
  7. Látom nem pihensz! Fájós derékkel ilyen ebédet főzni, nem semmi! Ne vedd fél vállról, mert tovább fog tartani a felépülés...Vigyázz magadra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kriszti, igyekszem azért pihenni is. Láttam a csodás gombóckáidat, nyeltem is nagyokat :)

      Törlés