2012. január 19., csütörtök

Vegyes sertéspörkölt






Ahogy már előző bejegyzésemben leírtam a család kocsonyát kívánt. Ennek "melléktermékeként" született a mai vacsora vegyes sertéspörkölt, a kocsonyának vásárolt húsok másik feléből és egy szívből.


Hozzávalók: 3 db sertésköröm, másfél db sertésfül, másfél db sertésnyelv, 1 db sertésszív, 2-3 evőkanál olaj, 2 nagy fej hagyma, 3 kávéskanál fokhagyma granulátum, 1,5 kávéskanál őrölt kömény 1,5 fehér kanál só, 3 fehér kanál házi fűszerpaprika, 1 kávéskanál chilipor, 7-8 dl forró víz.


A megtisztított, megmosott húsokat feldaraboltam. A hagymákat felapróztam, kevés olajon megdinszteltem. Ráraktam a  húsokat, kicsit azt is megdinszteltem, ráraktam a sót, fokhagyma granulátumot, őrölt köményt, fűszerpaprikát és chiliport, jól elkevertem és felöntöttem forró vízzel. Felforraltam, majd takarékon főztem jó 3 órán át. Olyan vaj puha lett, és olyan sűrű a szaftja, mint a bársony. Köményes-sós krumplival és savanyított  pfefferoni paprikával tálaltam. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése