2012. január 22., vasárnap

Natúr sertésmáj fokhagymásan







A mai napra egy kivétellel csupa olyan étel készült, ami már szerepel a blogon. Zöldborsóleves csigatésztával, 













Rántott csirkemell és sertés máj (házi zsemlemorzsában), tejes-margarinos krumplipürével. Az egyetlen, ami még nem szerepel a blogon, az a natúr sertés máj fokhagymásan. Ehhez néhány - erektől és hártyáktól  megtisztított - sertés máj szeletkét használtam fel. A szeleteket megforgattam lisztben (rétes), aztán felforrósított olajban óvatosan megforgatva megsütöttem. Vigyázni kell, mert a rántott májjal ellentétben ez fröcskölt!! Aztán konyhai törlővel bélelt tálra szedtem a szeleteket, megsóztam, megborsoztam, és meghintettem fokhagyma granulátummal. Aki a fokhagyma granulátumtól idegenkedik, az használjon finomra reszelt, vagy fokhagyma présen átnyomott  fokhagymát. Összességében nagyon finom ebédünk lett, elégedetten vonult el a család a vasárnap délutáni sziesztára :).










Még csak egy szösszenet a tegnapi ebédünkkel kapcsolatban. Tegnap hurkát-kolbászt és tepsis krumplit akartam készíteni, mert csütörtök délután szép (-nek látszó) disznótorost sikerült vennem a Pick mintaboltjában. Sajnos a szombati ebédünk hurka része meghiúsult, mert a hurkáról kibontás után kiderült, hogy megbüdösödött -a hűtő leghidegebb részében tárolva is. Ebből csak arra tudtam következtetni, hogy nem volt friss az áru. Szerintem romlott ételt eladni lelkiismeretlenség, nagy csalódást okozott ezzel a Pick Szabadkai (vagy Horgosi??) úti kiskereskedelmi "márkaboltja". Egy darabig biztosan nem megyek oda vásárolni!!

2 megjegyzés:

  1. Imádom a májat: resztelt máj, rántott máj, májpástétom, vagy sült máj, mindegy. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Most én is rá vagyok "kattanva" a májra :) Köszi.

    VálaszTörlés