2012. január 11., szerda

Rozmaringos húsgolyók










Tegnap estére, (foci utáni nasinak) készült ez a néhány kis húsgolyócska. Nem hagyományos fasírt fűszerezésű, új ízekkel próbálkoztam.


Hozzávalók: fél kiló sertés darált hús, 1 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma (mindkét hagyma egészen apróra vágva) 20 dkg kenyér (áztatás előtt ennyi), 1 egész nyers tojás, 2 és 1/4 fehér kanál ételízesítő, 1 kávéskanál őrölt bors, 2-2 kávéskanál Kania pizza fűszerkeverék és chilipor, 15 db friss rozmaring levél egészen apróra vágva.


Az alapanyagokból szokásos módon összeállítottam a húsos masszát, aztán kis golyócskákat formáltam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. 20 percig sütöttem ezen a hőfokon, aztán a sütőt 250 fokra állítottam, és további 20 percig sütöttem. 














(Majdnem megégett a végén, mert a Gyerekekkel és Unokával skype-oltunk közben.) Apa és Legkisebbikem nagyon örültek, mikor a fociból hazaérve finom illatok fogadták Őket, egyből rávetették magukat :).









5 megjegyzés:

  1. Köszi :D!! A család is odavolt érte!!

    VálaszTörlés
  2. Ez igen, biztos finomak voltak:)

    VálaszTörlés
  3. Júj, ez nagyon tetszik! Klassz, hogy nem serpenyőben vagy valami hasonlóban kell a gáz tetején sütni, ahol csapkodja az olajat mindenfelé hanem csak "zsupsz" be a sütőbe és már kész is van. Olyan, mintha ezt a receptet nekem tetted volna ki, mert Én mindig kifejezetten az ilyesmikre "hajtok". Köszönöm neked! :)
    Ja, akartam kérdezni, hogy szerinted veszít valamit az ízéből, ha nem teszek bele chiliport? Vagy csak annyi lesz a különbség, hogy nem lesz csípős?

    VálaszTörlés
  4. Kati - igen, nagy sikere volt.

    Gabriella - mostanában gyakran sütöm a sütőben a darált húsból készült húspogácsákat és húsgolyókat, így lehet egy kicsit a zsiradék bevitellel takarékoskodni. Ha a chiliport kihagyod belőle, akkor csípmentes fűszerpaprikát tegyél bele helyette, az is ízt ad a húshoz, és nem lesz csípős!

    VálaszTörlés