2012. január 3., kedd

Sültes szendvics







Nem tudom mi van velünk, úgy tűnik telítődtünk, nem úgy fogynak az ételek, ahogy számítottam. Az újévi ebédből is megvan még a sült oldalas fele, és a sült karajok sem fogytak el, pedig igazán kis darab húsokat sütöttem meg. A maradékok eltüntetésére találtam ki  a ma esti vacsorát, sültes szendvicseket készítettem. Úgy érzem nem volt rossz próbálkozás, mert így elfogyott mindkétféle karaj.


Hozzávalók: kenyérszeletek, margarin (Flóra), só, fokhagyma granulátum, hideg sültek vékonyra szeletelve, kígyóuborka, (csípős) piros arany, paradicsom.


A hideg sülteket éles késsel a lehető legvékonyabbra szeleteltem. A kenyérszeleteket megkentem margarinnal, kissé megsóztam, és kevés fokhagyma granulátummal megszórtam. Ráraktam a vékony hússzeleteket, szeletelt kígyóuborkát (a zöldségeket természetesen mindig megmosás és szárazra törlés után), megpettyegettem piros arannyal végül paradicsom karikákkal díszítettem. Szerintem szép is és nagyon finom is volt :)









5 megjegyzés:

  1. Szép szendvicseket készítettél:) Nálunk minden elfogyott, de ha marad valami én még pizzafeltétet is készítek belőle. Semmiképpen nem dobok ki semmit:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Trollanyu :).
    Igyekszem én is, hogy semmi ne legyen kidobva, végül nálunk is minden el fog fogyni szépen! Ezek a szendvicsek nagyon bejöttek a családnak, és vacsorát sem kellett így főznöm, duplán jó :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szemrevaló szendvicseket gyártottál! Máris megkívántam egyet, pedig nem régen ettem...

    VálaszTörlés
  4. Köszi Kriszti! De ez igazán semmiség a Te csodaszép ételeidhez képest? Inkább csak ötlet...

    VálaszTörlés
  5. Maria, benézünk hozzátok vacsorára...:) Nálunk nincs semmi finom maradék:) Igaz, én nagyon keveset főztem.

    VálaszTörlés