Időhiány miatt ma csak ez készült ebédre.
Hozzávalók: 50 dkg durum tészta (jelen esetben penne), 1 csomag szeletelt bacon (10 dkg), fél csomag Pikok füstölt-főtt tarja (6 dkg), 1 fej hagyma, kevés olaj, 1 nagy pohár 12 %-os tejföl, 1 fehér kanál só, 1 liter forró víz, 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld, kb. 10 dkg reszelt trappista sajt. + a tetejére is reszelt trappista.
A szeletelt bacont vékony csíkokra vágtam, csakúgy, mint a főtt-füstölt tarját. A hagymát felapróztam. Kevés olajon megdinszteltem mindhármat, majd hozzáöntöttem a pohár tejfölt. Hozzátettem a sót, petrezselyemzöldet, felöntöttem 1 liter forró vízzel és felforraltam. Amikor már forrt, belekevertem a reszelt sajtot, és amikor a sajt elolvadt a lében, a penne tésztát is. Újraforrástól számítva 9 percig főztem takarékon, fedő alatt, 1-2x megkeverve, aztán még 4-5 percig fedő alatt pihent, már főzés nélkül. Forrón tálaltam, reszelt sajttal szórhatta meg, aki még kért rá.
"Csak" ez készült:) Szerintem tökéletes ebéd, nagyon guszta:)
VálaszTörlésImádom az ilyen tésztákat:)
VálaszTörlésKöszi Trollanyu és Kati, ez tényleg egy egyszerű, néhány perc alatt összedobott étel volt!
VálaszTörlésMennyeit ételeket készítesz! Pont az ilyeneket szeretem, melyek gyorsan és könnyen "összedobhatók" és még finom is. :) Sajnos a kisfiam mellett nem mindig van időm órákat pepecselni a konyhában, ezért szeretem az ilyen könnyen elkészíthető ételeket!
VálaszTörlésMost több időm nincs, de biztos gyakran benézek hozzád és nézegetem majd tovább a régebbi receptjeidet is... :)
Köszi kedves Gabriella :)!!Én sem mindig tudok órákat a konyhában tölteni, de azért szeretünk finom ételeket enni!
VálaszTörlés