2012. január 10., kedd

Tejfölös tészta gazdagabban, Zepterben







Időhiány miatt ma csak ez készült ebédre.


Hozzávalók: 50 dkg durum tészta (jelen esetben penne), 1 csomag szeletelt bacon (10 dkg), fél csomag Pikok füstölt-főtt tarja (6 dkg), 1 fej hagyma, kevés olaj, 1 nagy pohár 12 %-os tejföl, 1 fehér kanál só, 1 liter forró víz, 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld, kb. 10 dkg reszelt trappista sajt. + a tetejére is reszelt trappista.


A szeletelt bacont vékony csíkokra vágtam, csakúgy, mint a főtt-füstölt tarját. A hagymát felapróztam. Kevés olajon megdinszteltem mindhármat, majd hozzáöntöttem a pohár tejfölt. Hozzátettem a sót, petrezselyemzöldet, felöntöttem 1 liter forró vízzel és felforraltam. Amikor már forrt, belekevertem a reszelt sajtot, és amikor a sajt elolvadt a lében, a penne tésztát is. Újraforrástól számítva 9 percig főztem takarékon, fedő alatt, 1-2x megkeverve, aztán még 4-5 percig fedő alatt pihent, már főzés nélkül. Forrón tálaltam, reszelt sajttal szórhatta meg, aki még kért rá.












5 megjegyzés:

  1. "Csak" ez készült:) Szerintem tökéletes ebéd, nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  2. Imádom az ilyen tésztákat:)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Trollanyu és Kati, ez tényleg egy egyszerű, néhány perc alatt összedobott étel volt!

    VálaszTörlés
  4. Mennyeit ételeket készítesz! Pont az ilyeneket szeretem, melyek gyorsan és könnyen "összedobhatók" és még finom is. :) Sajnos a kisfiam mellett nem mindig van időm órákat pepecselni a konyhában, ezért szeretem az ilyen könnyen elkészíthető ételeket!
    Most több időm nincs, de biztos gyakran benézek hozzád és nézegetem majd tovább a régebbi receptjeidet is... :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi kedves Gabriella :)!!Én sem mindig tudok órákat a konyhában tölteni, de azért szeretünk finom ételeket enni!

    VálaszTörlés