Expressz zöldséges-tésztás ebéd készült ma Apának és nekem egy gyönyörű
fél kilós brokkoliból, 4 kicsit vastagabb szelet sonkából és 4 szelet
házi paprikás szalámiból. A brokkoliról levágtam a rózsákat, a szárat
tisztítás után feldaraboltam, és kevés olajon, só, fokhagyma granulátum
és 2 dl forró víz hozzáadásával 5-6 percig pároltam,
utána hozzátettem a brokkolirózsákat is, majd az apró darabokra vágott
sonkát és szalámit. Picit még megsóztam és kevés fokhagyma granulátumot
is tettem rá, aztán újabb 5-6 percig pároltam. Így megtartotta harsogó
zöld színét és picit roppanós is maradt, de így volt isteni.
Közben tésztát főztem hozzá, és máris tálaltam ezt az üde zöldséges
fogást. Férjem ugyan hisztizett egy kicsit, (- persze több rózsaszín
hozzávalót szeretett volna) és félrepöckölte a tányérján az utolsó
néhány darab brokkolit, de végül szelíd erőszakkal rábírtam, hogy
megegye :).
Vacsorára, mire mindenki hazaért kevésbé zöld fogás készült, ami a fiúk kedvence, és szerintem az idén még nem is volt: csirkepörkölt. 6 alsó combból és 6 farrészből. Ezek a húsok akkorák voltak, hogy alig fértek a közepes gyorsfőző fedővel használható edénybe. Én jóllaktam egy farrésszel - persze tésztával és savanyúsággal.
Vacsorára, mire mindenki hazaért kevésbé zöld fogás készült, ami a fiúk kedvence, és szerintem az idén még nem is volt: csirkepörkölt. 6 alsó combból és 6 farrészből. Ezek a húsok akkorák voltak, hogy alig fértek a közepes gyorsfőző fedővel használható edénybe. Én jóllaktam egy farrésszel - persze tésztával és savanyúsággal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése