Kicsit hangzatos ez a "krupliágy", de üsse kavics, most ezt a nevet
adtam ennek az egyszerű, de annál finomabb ételnek. A tegnap vacsorára
megfőzött csirkepörköltbe ezek a húsok már nem fértek be ezzel viszont a
mai ebéd is megoldódott. Igaz nem volt sok a hús, csak 6 csirke felsőcomb, de másfél-másfél mindenkinek jutott. A köretből meg mindenki bőségesen szedhetett. A zöldséges "krumpliágy" hozzávalói: 10
szem krumpli, 2 nagy sárgarépa, 2 paszternák, 2 nagy gomba, 2 fej
hagyma, pici olaj, só, őrölt bors, szárított oregano, rozmaring és
kakukkfű.
A megtisztított, összevágott zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe
terítettem (a sütőpapírt picit megolajoztam előtte, és a fűszerezett
zöldségeket is meglocsoltam pár csepp olajjal),
majd rápakoltam a befűszerezett csirke felsőcombokat is, amiket
előzőleg sóval, őrölt borssal, oreganoval, rozmaringgal és kakukkfűvel
szórtam meg, aztán alufóliával letakarva 200 fokra előmelegített sütőbe
toltam 50 percre. Utána a fóliát levettem, és további 10-15 percig 200
fokon, majd újabb 10-15 percig 250 fokon sütöttem az ételt, és már
tálalhattam is. A köret jó szaftos, a hús puha és omlós, a bőr viszont
isteni ropogós volt.
Nagyon megjött az étvágyam egy ilyen finomsághoz! Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi Éva :)!
VálaszTörlés