Lehet, hogy már unalmas, hogy megint tésztát főztem, de sajna csak erre
volt időm és erőm. Ja, meg alapanyagom. Tegnapról maradt még 4 és fél kocka rakott krumpli, az a fiúknak és Apának elég lesz, de ha nem Ők is ehetnek a tésztából, amit saját kedvemre főztem.
Ezek vannak benne: kevés olaj, 1 fej felaprózott hagyma, 20
dkg apróra vágott szendvics sonka, 1 csomag Chira olajbogyó
felszeletelve, levével együtt, 1 liter 100 %-os paradicsomlé, kb. 1,5
dl forró víz, kevés só, 1-1 kávéskaná oregano és fokhagyma granulátum,
néhány tekerés szárított olasz zöldfűszerkeverék, kevés chili por,
néhány csepp folyékony édesítőszer, 1/2 kg tészta - jelen esetben durum
orsó.
Ezt az ételt egy edényben követtem el, mégpedig egy wokban. Először
megdinszteltem az apróra vágott hagymát, majd ráraktam az ugyancsak
felaprózott sonkát. Együtt pirítottam kicsit, aztán a felszeletelt
olivabogyó következett. Beleöntöttem az olivabogyó levét is (kb. 0,7 dl
volt), majd a paradicsomlevet, meg még vagy 1,5 dl forró vizet. Sóztam,
fűszereztem, majd beleöntöttem a tésztát. Újra forrástól számított 15
percig főztem fedő alatt, takarékon, ezalatt magába szívta az összes
fűszeres paradicsomlevet és finom egytálétel lett. Meg lehet főzni
persze külön-külön is, de én annyira utálok mosogatni, hogy inkább így,
egyben oldottam meg. Reszelt sajttal is meg lehetne szórni, de én csak
néhány petrezselyem levélkével díszítettem és befaltam - ahogy Tomikám
mondaná.
Ó de nagyon guszta! Imádom a tésztákat, nekem tegnap és ma is tészta volt!Valóban 1 liter paradicsomlevet öntöttél rá? Soknak tartom de lehet hogy így szereted?
VálaszTörlésValóban 1 liter paradicsomlé van benne, de víz csak másfél deci. Víz helyett paradicsomlében főtt a tészta. Érdemes kipróbálni!!
VálaszTörlés