Két ünnepeltünk is volt a hét végén, Férjem Édesanyjának névnapját, Apukámnak születésnapját köszönthettük :)!! Isten éltesse Mindkettejüket nagyon sokáig!!
Vasárnap elutaztunk Mamát köszönteni. Épp kifogtuk, hogy erre a
hétvégére leesett a hó, borzasztóan rosszak voltak az útviszonyok,
nagyon lassú volt a közlekedés, több, mint két óra volt az út oda is meg
vissza is, a szokásos másfél helyett. Sógornőméknél jött össze a
család, tizenketten voltunk az ünnepi ebéden, ami megint nagyon finom
volt!! Sógornőm, - Férjem Huga - nagyon jól főz!! És mindig olyan
sokfélét, hogy azt se tudjuk mit kóstoljunk. Most is sokféle étel
készült: kapirgálós házi tyúkból finom leves, pörkölt galuskával, töltött kel, rántott hús és sült csirkecombok sokféle körettel, mellé kétféle savanyúság, majonéz.
Annyi minden, hogy végigkóstolni is lehetetlennek tűnt. Azért
nekigyűrkőztünk, és igyekeztünk minél több félét kóstolni. Én ettem a
levesből, pörköltből nokedlivel, egy vékony szeletke töltött kelt, kb.
egy fél rántott húst (nagy részét Apának adtam) sajttal töltött
hasselback krumplival és gombás-tojásos rizzsel, csemege uborkával.
Amikor ezt a temérdek kaját megettük, jöttek a sütemények. Nálam addigra
már ki lehetett tenni a megtelt táblát, a sütiket nem bántottam, pedig legalább
6 féle volt: linzerkarika, meggyes süti, kinder szelet, valami
mézes-krémes csokival a tetején, almás süti, sós-sajtos leveles
tésztából, meg sósmogyoró, utóbbiból én is elropogtattam a délután folyamán pár szemet. Na meg persze kávé habbal.
Nagyon jól éreztük magunkat, gyorsan elszaladt a délután. Este fél
nyolcra értünk haza. Sógornőm olyan aranyos volt, még vacsorát is pakolt
nekünk, nehogy éhen haljunk, Mamától meg egy felpucolt, lefagyasztott
kapirgálós csirkét, meg házi tojást kaptunk, úgyhogy rendesen fel
voltunk pakolva. Visszafelé szerintem többet hoztunk, mint amennyit
vittünk :)
Az ünnepi fogások - a képek telefonnal készültek, ezért nem olyan jól sikerültek, de az ételek mind nagyon finomak voltak! |
Hétfőn megfőztem a maradék húsokat, amit hét végére vettem -
nehogy megromoljanak - 6 farrészes csirke felsőcombot, meg 6
csirkelábat. A húsokról leszedtem a bőrt és kidobtam, mert eszméletlen
zsíros volt. A felső combokat kifiléztem, a húst rostjaira merőlegesen
felszeleteltem és csikós tokányt készítettem belőle a már régebben leírt módon. A combcsontokból, farrészekből és megtisztított lábakból sok zöldséggel levest
főztem zepter gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 8 perc alatt.
Közben megfőztem a tésztát a leveshez és a csikós tokányhoz is, aztán a
levest rászűrtem a tésztára a húsokat és zöldségeket tálra borítva
külön tálaltam. Mindezt persze egyéb teendőim közben, úgyhogy volt
kapkodás jobbra-balra. Nem baj, az ebéd finom volt, csak a délelőttöm
volt kicsit kimerítő. Annyira, hogy még fényképezni sem volt erőm.
Este elmentünk Apukámat megköszönteni születésnapja alkalmából, mert Ő meg a 72. évét töltötte vasárnap.
Remélem Mamát és Tatát is még sokáig köszönthetjük születés és névnapjukon!!
(kép a kepguru.hu-ról) |
Isten éltesse nagyon sokáig szeretteidet erőben egészségben!Csodás ételeket készítettél!
VálaszTörlésKöszönöm Éva :)!! Úgy legyen!!
VálaszTörlésAz ételek Sógornőmet dícsérik, egyik sem az én művem, de az engedélyével tettem fel a blogra :)!