3 literes Zepter edényben együtt főtt a "csikós tokányos" gomba a
tésztával. Most csak két személyre, mert a fiúk nincsenek itthon.
Vacsorára, mire hazaér a család, lesz valami tartalmasabb étel. Erről a
mostaniról fázisképek is készültek Gionetta ötlete alapján.
A gombás tésztához az alábbi alapanyagokat használtam fel: 2 szelet felcsíkozott füstölt szalonna, 1 paradicsom, 1 hagyma, 1,5 hegyes erős paprika, 3 nagy tölteni való gomba,
1 kávéskanál + fél fehér kanál só, 1 kávéskanál borsikafű, 1 fehér
kanál fűszerpaprika (nálam csípős), 8 dl forró víz, 1/2 dl hideg víz,
1/2 evőkanál rétes liszt, 3-4 evőkanál tejföl, 20-25 dkg durum penne
tészta.
Először a csíkokra vágott szalonnát olvasztottam ki.
Majd ráraktam a felaprózott hagymát, és a karikákra vágott csípős paprikát, és együtt megdinszteltem.
Ezután a felszeletelt gomba következett és egy kávéskanál só.
Amikor a gomba megpárolódott és összeesett, megszórtam egy kávéskanál borsikafűvel.
és hozzátettem a paradicsomot is.
Az edényt félrehúztam, úgy raktam rá egy fehér kanál fűszerpaprikát (csípőset),
majd felöntöttem 8 dl forró vízzel, tettem bele még fél fehér kanál sót és felforraltam.
Amikor felforrt, behabartam a 3-4 evőkanál tejföl, 1/2 dl hideg víz és
1/2 evőkanál rétes liszt keverékéből készült habarással, újraforrás után
belefőztem a penne tésztát.
Lefedve, takarékon 15 percig főztem, amíg a fűszeres szaft nagy részét magába szívta a tészta, utána tálaltam.
A lapos tányéron sajnos eléggé szét csúszott az étel, de ez az élvezeti
értékén nem rontott, finom volt. A tányéron még tettünk rá egy kis
tejfölt, de azt már nem fotóztam le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése