Tegnap beígértem a fiúknak, hogy ma rakott krumpli lesz vacsira.
Legnagyobbikom egyből mondta, hogy ne újítsak semmit, csak hagyományos
rakott krumpli legyen. Azért egy picit csak újítottam, mert a 2
nagypoharas 20 %-os tejfölt kb. 1,5 dl tejszínnel hígítottam kicsit, és
egy kis sonka is került bele. De mindkettő nagyon jót tett a rakott
krumplinak. Megfőztem hozzá egy 5,8 literes fazék krumplit (gyorsfőző
fedővel szokásos jelzések után 15 perc), és 17 tojást (végül 14-et
használtam fel). Amíg ezek főttek, felszeleteltem 2 kis szál pick
kolbászt, és kb. 15-20 dkg szendvics sonkát.
Aztán elkezdtem a lepakolást. 1,5-2 evőkanál margarinnal kikentem a nagy
tepsit, kiraktam egy sor krumplival. Megsóztam, aztán egy tojás sor
következett. Ezt is megsóztam, és tejszínnel hígított tejföllel
locsoltam meg jó alaposan. Erre következett a kolbász és sonka, aztán
kb. 12 dkg fagyos vaj vékonyra szeletelve és legvégül a záró krumpli
sor. Erre is tejszínnel hígított tejfölt kentem és durvára reszelt
trappista sajttal megszórtam. 200 fokra előmelegített sütőbe toltam és
megsütöttem. Az elkészítése kicsit hosszadalmas, de megéri a
fáradtságot, mert nagyon finom étel, bár kicsit nehéz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése