Miután hazajöttünk a köszöntésből, kellett valami harapnivaló, mert ma
csak pár melegszendvics volt a fő kaja és kenyér is kevés volt itthon.
Tésztám viszont mindig van tartalékban, hát ahhoz nyúltam. Paradicsomos
tésztát csináltam, de nem akartam semmi húskészítményt, se konzerv halat
beletenni.
Hozzávalók: kevés olaj, 1 kisebb fej nagyon apróra vágott
hagyma, 6-6 dl forró
víz és 100 %-os paradicsomlé, 1 fehér kanál só, pár csepp édesítőszer,
1-1 kávéskanál szárított oregano és fokhagyma granulátum, néhány
tekerésnyi olasz szárított zöldfűszer keverék, kevés chilipor, 1 csomag
(500 gr) linguine tészta kettétörve. A tetejére esetleg reszelt sajt.
A hagymát megdinszteltem az olajon, felöntöttem vízzel és
paradicsomlével, fűszereztem, és amikor lobogva forrt, beletettem a
tésztát. 10-12 percig főztem, utána tálaltam. Legtöbben csak úgy ettük
sajt nélkül, de Apa reszelt sajttal is megszórta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése