Vacsorára, mire mindenki hazaért, 6 farrészes csirkecombot pácoltam be
tejfölös - hot madras currys pácba. Így még soha nem készítettem
csirkét, de hallottam, hogy az indiai konyhában gyakran pácolnak
joghurtba. Most nekem az nem volt itthon, csak tejföl, hát ezt az
alternatívát választottam. Egy kicsit sűrű volt a tejföl, ezért egy kis
főzőtejszínnel hígítottam, utána kevertem bele a fűszereket.
Hozzávalók: 6 farrészes egész csirkecomb, fél pohár nagy
poharas 20 %-os tejföl (Pilos), 2 evőkanál 12%-os tejszín, 2 fehér kanál
Hot madras curry por, 1/2 kávéskanál chili por, 1 fehér kanál só.
A csirkehúsról leszedtem a bőrét. A tejfölt fölhígítottam tejszínnel és
alaposan elkevertem benne a fűszereket. Ilyenkor meg lehet kóstolni.
Nekem már a pác is nagyon ízlett. A tepsit kibéleltem sütőpapírral,
aztán ecsettel körben mindenütt jó vastagon bekentem a húsokat a páccal,
majd tepsire pakoltam.
Egy órán át hagytam szobahőmérsékleten állni, utána tettem be 180 fokra
előmelegített és légkeverésre állított sütőbe lefedés nélkül. 70 percig
sütöttem, míg ilyen szép lett.
Kockára vágott krumplit sütöttem hozzá. Nagyon finom volt a husi, de a krumplit is szívesen mártogattuk a
mellette látható sárga tejfölös szaftba, ami isteni fűszeres volt.
A sütés elején a lakást pirított dióra emlékeztető illat töltötte be,
akkor megijedtem, hogy meg fog égni a vastagon pácolt husi, de
szerencsére nem történt ilyesmi, szép pirosra és omlósra sült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése