Ma reggel csináltam egy tál körözöttet, mert a fiúk teljesen
rákattantak a magyaros vajkrémre, ami azért nem olcsó. Most fél kiló
túróért fizettem annyit, amennyibe egy 25 dekás vajkrém kerül, így talán
kicsit jobb az ár-érték arány, főleg, hogy a hozzáadott anyagokkal még
több is lett belőle :).
Hozzávalók: 1/2 kg félzsíros tehéntúró, 2 evőkanál flóra
maragarin, 3 evőkanál 20 %-os tejföl, 1 csapott fehér kanál szitált
ételízesítő, csipet só, (aki idegenkedik az ételízesítőtől az csak sót
használjon ízlés szerinti mennyiségben), 1 púpos kávéskanálnyi őrölt
kömény, 1 csapott fehér kanál fűszerpaprika (nálam csípős), 1
teáskanálnyi piros arany (ez is csípős, de csemege is lehet), 1 szál
zöldhagyma fehér része.
A túrót üvegtálba öntöttem, hozzáadtam a margarint, tejfölt, fűszereket
és hagymát (kereszt alakban végig bevágva, majd vékonyra szeletelve),
majd botmixerrel először kis fordulaton, majd nagyon szép simára,
krémesre turmixoltam. Lezárható tálba szedtem, és már indulhattak is
vele a fiúk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése