Ahogy tegnap megírtam a birkacsontokat ételízesítővel ízesített vízben
puhára főztem, kihűlés után hűtőben tároltam a mai felhasználásig. Ma
leszedtem és kidobtam a tetejéről a megdermedt zsírt, majd felforraltam a
levest. Néhány perc forralás után szűrőlapáttal kiszedtem a csontokat, a
visszamaradt levet felhígítottam kb. 8 dl forró vízzel, sóztam,
borsoztam, belefőztem egy kifacsart fél citrom héját, 2 kávéskanál
szárított-morzsolt tárkonyt, 1 pici fej felkockázott hagymát, 1-1 kb.
azonos méretű sárgarépát és petrezselyem gyökeret, valamint 5 gomba
megtisztított, vékonyra felszeletelt tönkjét (a semmit ne dobjunk ki
jegyében). Tíz-tizenöt percig forraltam, aztán visszaraktam a levesbe a
csontokról közben leszedett húsokat, majd újraforrás után habarást
készítettem néhány evőkanál tejfölből, amit kevés 30 %-os tejszínnel
hígítottam, belekevertem 1,5 evőkanál réteslisztet, és kevés hideg
vizet, jól összemixeltem botmixerrel és a lobogva forró levesbe
öntöttem. Forrás után 7 dkg csigatésztát főztem bele, meg egy nagy
citrom felét felkarikázva, végül még egy kávéskanál tárkonnyal
erősítettem a tárkonyos ízt. Tíz-tizenkét perc főzés után azonnal
tálaltam. Nem csalódtam, nagyon finom lett a végeredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése