Hasonló étel van már a blogon, szinte ugyanúgy készült ez is, csak ebben
két szelet gyönyörű kolozsvári szalonna is volt, csíkokra vágva
Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej hagyma, pici olaj, 3 db sertésvese (tisztítva, csíkokra vágva, leforrázva és többször váltott hideg vízben átmosva, só-bors ízlés szerint, 2 házi tojás.
A veséket még szombaton - a vásárlás napján megtisztítottam a felesleges részektől, mint ITT,
csíkokra vágtam, leforráztam, aztán többször váltott hideg vízben
átmostam, alaposan lecsepegtettem, úgy tettem el jól záródó zacskóban.
Ma apróra vágtam egy fej hagymát, 2 szelet bőr nélküli kolozsvári
szalonnát, és ezeket kb. 1 evőkanál olaj hozzáadásával megpirítottam,
hozzátettem a csíkozott, újra átöblített vesét, 2-3 csipet sót, őrölt
borsot, és addig sütöttem, amíg keménynek nem tűnt. Akkor 2 házi tojást
elhabartam pici sóval és a szalonnás-hagymás vesére öntöttem. Néhány
pillanat alatt összekapta a vesét és már kész is volt. És nagyon finom
volt :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése