2013. április 8., hétfő

Pasta carbonara 4.


A hűtőben volt még a húsvéti füstölt húsokból egy tarja darab és egy kötözött sonka vég. Isteni illata volt mindkettőnek, egyből arra gondoltam, hogy felhasználom egy kis pasta carbonarahoz. Hogy legyen füstölt zsír is alatta egy darab erdélyi szalonnát olvasztottam ki először (kb. 5 dkg-ot), majd annak a zsírján és kevés olajon pirítottam le az apró kockára vágott sonkákat. 


Amíg a sonka pirult, megfőztem másfél csomag (75 dkg) 4 tojásos szarvacska tésztát 1,5 liter forró vízben, 1,5 fehér kanál sóval, és kevés olívaolajjal, forrástól számított 9-10 perc alatt. Aztán a kifőtt tésztát ráöntöttem a sonkára, jól összekevertem és együtt pirítottam 1-2 percig.
5 egész tojást elhabartam kb. fél dl tejszínnel és 5 teáskanál tejföllel, meg 2-3 csipet sóval, és ezt a habarékot a sonkás tésztára öntöttem. Addig sütöttem, a wokban kevergetve, míg szépen mindenütt bevonta a tojásos massza a tésztát.


Utána rögtön ehettünk. Mi nem tettünk rá semmit, de reszelt sajttal meg lehet szórni.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta finom tésztát készítettél! Szinte éreztem a szalonna illatát ahogy néztem a fotódat! Egészségetekre!

    VálaszTörlés