2013. április 25., csütörtök

Csirke(csont)leves (kenő)májas grízgaluskával




A gyros készítésekor félretett csirke felsőcomb csontokból és 14 csirkeszárnyvégből készült tegnap vacsorára leves, teljesen a megszokott módon, csak most a közepes gyorsfőző fedővel használható Zepter edényben, szokásos jelzések után 7 percig főzve. 
A "különlegesség" ma a levesbetét volt. Májas grízgaluskát főztem kenőmájassal (Lídl-ben kapható, Bakonyi májassal).
Hozzávalók: 2 db tojás (összesen 12 dkg), tojásonként 3 evőkanál gríz (összesen 6), fél csapott fehér kanál szitált ételízesítő, 2 kávéskanál szárított petrezselyemzöld, őrölt bors, 10 dkg kenőmájas. 
Ezeket az anyagokat jól kikevertem, és állni hagytam, pár percig, aztán sóval és ételízesítővel ízesített forrásban lévő vízbe kis ovális galuskákat szaggattam. Jó 25-30 percig főztem takarékon, ezalatt alaposan meghíztak a galuskák. (Közben próbakóstolást végeztem, hogy teljesen átfőtt-e a galuskák belseje is.)
Tálaláskor mindenki kedve szerint szedett a májas grízgaluskából, zöldségből,  csontokból, és rászedte a levest.  Én szárított petrezselyemmel szórtam meg a saját levesemet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése