2013. április 16., kedd

Saláta sajtokkal és pirítóssal, Tomikával Skype-oltunk :)


Végre szép idő volt ma, szinte egész nap sütött a nap. Sem tegnap vacsorára, sem ma ebére nem kellett főznöm, mert volt még a hűtőben vasárnapról leves, szombat estéről bográcsos csirkepörkölt, a hét végi hosszúkaraj zsírosabb feléből fűszeres pecsenye. Ma viszont már valami könnyebb vacsorára vágytam, ezért salátát készítettem sajtokkal és pirítóssal. Igaz, hogy még mindig van pörkölt is és pecsenye is, ötből hárman mégis a salátát választottuk, rajtam kívül Apa és Legnagyobbikom, Középsőm és Legkisebbikem még nem vacsoráztak.
Ezeket használtam hozzá: 2 kisebb fej jégsaláta, 1 kígyóuborka, 2 közepes lila hagyma, 4 érett paradicsom, 1-2 csipet só, fél citrom leve, kb. 15 dkg trappista sajt és 1 csomag krémfehér sajt,
Az öntethez:  4-4 evőkanál majonéz, kefír és tejföl, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál fokhagyma granulátum, kevés chili por, fél citrom leve.
A megmosott, leszárított zöldségeket összevágtam, egy nagy tálban összekevertem, félreraktam. Összekevertem az öntet hozzávalóit, összevágtam a sajtokat és külön tányérra tettem.Tálalás előtt 1-2 csipet sóval meghintettem a salátát és rálocsoltam fél citrom levét és jól elvegyítettem, hogy tompítsak kicsit a saláta és uborka "zöld ízén".


Aztán mindenki kedvére szedett a zöldségekből, az öntetből és a sajtból. Kenyeret pirítottam hozzá, csíkokra vágtam mellé.


Más... Húsvét környékén Tomikának volt két hét szünet az oviban, a kis Drágám rendszeresen felhívott, így újra szinte napi rendszerességgel beszéltünk, mint régen. Aranyos volt, amikor meglátta az Apját Skype-on egyből Ő is mondta, hogy itt akar lenni nálunk. Szerencsére lesz szünete május végén is az oviban, és akkor eljöhet hozzánk két hétre, aminek persze nagyon örülünk. A két hét szünet leteltével együtt mennek vissza az Apjával Angliába. Nem tudunk betelni a Kicsikéinkkel, olyan sokat okosodott mindkettő. Tomikánk beszámol, hogy mi volt az oviban, és mit csinálnak otthon Ádámkával, Anyával és a másik Mamával. Ádámkám közben megtanult járni, sőt, már szalad, és ugrál, egyre többet beszél, de leginkább azokat ismétli, amit Tomikától hall. Valamelyik nap Tomi kiabált a "Tatának", hogy jöjjön Skype-olni, erre Ádámkám is édes babahangon kiabált, hogy "gyere Tata!!". Meg lehet Őket zabálni :). Persze tudom, elfogult vagyok Velük, de ki legyen az, ha a nagyi sem :). Sajna Ádámkát nem sikerült lencsevégre kapnom, mert olyan fürge, mint egy zsák bolha, mire felemelem a fényképezőt, már nincs a képernyő előtt, ezért csak Tomikámról készült fotó, mert Ő már komoly nagyfiú, leül és beszélgetünk. Ma ilyen aranyos volt:

Tudom, hogy a képek nem a legjobb minőségűek, de  ilyen képet ad a Skype. Mi ennek is nagyon örülünk minden nap, amikor hívnak :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése