2013. április 9., kedd

Kínai vacsora csirkemellből


Ma csak vacsora készült nálunk, délben előkerültek a hűtőből a maradékok és új életre keltek. Legalábbis a levesek. Vacsorára Legnagyobbikom kiötlötte, hogy a rendelkezésre álló 4 csirkemell filéből legyen kínai. A szokásos. Hát az lett. 
Ezeket használtam hozzá: 

4 fél csirkemell filé nagyon vékony szeletekre vágva, majd a rostokra merőlegesen csíkokra vágva,

A hús  pácolásához: 2 evőkanál keményítő, 4 - 4 evőkanál szójaszósz és fehér bor

kb. 6 evőkanál olaj, őrölt bors, 2 fej hagyma, 5-6 csípős paprika magház felöli része, minden vékony csíkokra vágva, 5-6 gerezd fokhagyma egészen felaprózva, 1 evőkanál keményítő, 4-4 evőkanál szójaszósz, fehér bor és csípős ketchup. 

2 liter forró víz, 2 fehér kanál só, 4 főzőtasak paraboiled rizs.

A legalább 20 percig pácolt csirkemell csíkokat 2-2 evőkanál felforrósított olajon, amibe őrölt borsot szórtam, két részletben megsütöttem, majd tányérra szedtem. Újabb 2 evőkanál olajon hirtelen megpirítottam a hagyma és paprika csíkokat, a húst visszatettem, ráraktam a felaprózott fokhagymát, keményítőt, szójaszószt, fehér bort és ketchupot. Kb. 2 perc alatt összeforraltam és azonnal tálaltam a közben 20-22 perc alatt sós vízben megfőzött, alaposan lecsepegtetett rizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése