2013. április 25., csütörtök

Csirkeszárnyak párizsiasan zöldséges rizzsel, rántott pangasius petrezselymes krumplival



A délelőtti kapkodós munka után kapkodós ebéd készült ma nálunk. Egy csomag fagyasztott pangasiusból és egy csomag csirkeszárnyból főztem. A pangasiust reggeli után felengedtettem, a csirkeszárnyakat megmostam, összehajtottam, ételízesítős vízben előfőztem (forrás után 20-22 perc), aztán szűrőre szedtem alaposan lecsepegtettem. Eredeti tervem az volt, hogy rántott csirkeszárnyak és pangasius lesz, petrezselymes krumplival a tegnapi leves  (a májas grízgaluskás) után. Ember tervez... Sajnos későn vettem észre, hogy kevés zsemlemorzsám volt itthon, így a csirkeszárny párizsias változatban készült. A párizsihoz viszont nekem jobban megy a rizs, főleg a zöldséges rizs, hát a krumpli után odatettem a rizst is, mindent a már többször leírt módon, úgyhogy nem részletezném. A kihűlt csirkeszárnyakat picit megsóztam, aztán rétes lisztbe, és kevés sóval elhabart tojásba forgattam és forró olajban megsütöttem. A pangasiust zsírtalanítottam, csíkokra vágtam, sóval és kevés fokhagyma granulátummal megszórtam, és félretettem, amíg a szárnyak megsültek. Utána hagyományosan  paníroztam  (liszt-tojás-morzsa)  és azt is megsütöttem.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése