2013. április 17., szerda

Gombás pirított máj

Gyorsan összedobható és finom étel egy elfoglalt napra. Főleg, ha az alapanyagok elő vannak készítve, mint most nekem. Csak Apának és magamnak készítettem, a többiek most nincsenek, és nem szeretik a májat és a gombát sem. Hozzávalók: pici olaj, 2 fél maréknyi szeletelt gomba, kb. 35-40 dkg sertésmáj, só, bors.
Személyenként fél maréknyi gombát pici olajon megdinszteltem csipet sóval és őrölt borssal. Amikor összeesett ráraktam szeletelt-csíkozott sertésmájat. Addig sütöttem, míg a máj megszúrásakor nem folyt véres lé. Sóztam, borsoztam, és személyenként 2,5 közepes krumpliból készült hasábburgonyával meg csemege uborkával tálaltam.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Nálunk is csak mi szeretjük, a gyerekek soha nem ették sem a gombát sem a májat. Nagyon finom lehetett, egészségetekre!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Éva :). Úgy látszik a gyerekek mindenütt válogatósak. Köszi :)!!

    VálaszTörlés