2013. május 14., kedd

Az idei első gévagomba "zsákmány"

Legnagyobbikom ma kerülővel jött haza a munkából, a Tisza ártéri erdejében három gyönyörű gévagombabimbót talált, amit haza is hozott. Három személyes vacsora készült belőle - mert sem Apa, sem Legkisebbikem nem szereti a gombát. Legnagyobbikom, Barátnője és én ettünk a baconös-hagymás-csípős paprikás-gévagombabimbós :) rántottából.
Hozzávalók: pici olaj,  6 vékony szelet bacon, 1 kisebb fej hagyma, 1 csípős zöldpaprika, 3 gévagombabimbó, 10 tojás, só.
A bacon szeleteket vékony csíkokra vágtam, a hagymát felaprítottam, a csípős paprikát kis kockákra vágtam. Legnagyobbikom vágta vékony szeletekre a tisztított gévagombabimbókat. Aztán pici olaj hozzáadásával megpirítottam a bacon csíkokat, ráraktam a hagymát és csípős paprikát, majd a gévagombabimbó szeletkéket. Csipetnyi sóval fűszereztem és néhány percig sütöttem.
Közben feltörtem és kevés sóval elhabartam a tojásokat, majd a gombás alapra öntöttem, inkább lágy, mint kemény rántottát sütöttem belőle. Pici chili porral szórtuk meg és friss kenyérrel ettük. A fiatalok utána sétáltak egy nagyot, én meg az Unokákkal Skype-oltam. Tomika már nagyon várja, hogy jöhessen, örömmel mondta, hogy mama, már csak 11-et kell aludni, és megyünk a reptérre :). Lesz csokitorta, és minden amit szeret, amikor jön, május 25-én szombaton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése