2013. május 11., szombat

Velős tojás


Szép velőt kaptam ma, vettem is egy kilót. Megtisztítottam, és nagy részét eltettem holnapra, hogy rántott velőt készítsek belőle. A kisebb, leeső darabokból, és nem szép egész velőrózsákból készült ma ebédre két személyre egy kis velős tojás (Legkisebbikem nem szereti a velőt, ezért Ő tükörtojást kapott kolozsvári szalonnával, Legnagyobbikom meg horgászni volt, hideg kaját vitt ebédre).
Hozzávalók: 1 fej hagyma, 30-35 dkg tisztított velő, 6 kis tojás, só, bors. 
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a velőt, sütöttem pár percig, míg az egész kiszürkült, közben a fakanállal apró darabokra vágtam. Sóztam, meszórtam őrölt borssal, alaposan átsütöttem, végül, ráöntöttem a sóval elhabart tojást. Inkább lágy, mint kemény rántottát sütöttem, amit kevés chili porral szórtam meg, és csemege uborkával meg félbarna kenyérrel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése