Szép velőt kaptam ma, vettem is egy kilót. Megtisztítottam, és nagy
részét eltettem holnapra, hogy rántott velőt készítsek belőle. A kisebb,
leeső darabokból, és nem szép egész velőrózsákból készült ma ebédre két
személyre egy kis velős tojás (Legkisebbikem nem szereti a velőt, ezért
Ő tükörtojást kapott kolozsvári szalonnával, Legnagyobbikom meg
horgászni volt, hideg kaját vitt ebédre).
Hozzávalók: 1 fej hagyma, 30-35 dkg tisztított velő, 6 kis tojás, só, bors.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a velőt,
sütöttem pár percig, míg az egész kiszürkült, közben a fakanállal apró
darabokra vágtam. Sóztam, meszórtam őrölt borssal, alaposan átsütöttem,
végül, ráöntöttem a sóval elhabart tojást. Inkább lágy, mint kemény
rántottát sütöttem, amit kevés chili porral szórtam meg, és csemege
uborkával meg félbarna kenyérrel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése