2013. május 1., szerda

Ebéd 2013. május 1-én

Pihenéssel töltöttük a délelőttöt, csak egy könnyű ebédet dobtam össze, és készülődtünk, mert Középsőm holnap visszarepül Angliába. Nem tud az eredeti tervek szerint maradni, dolgoznia kell, és a Gyerekek is nagyon hiányoznak már Neki.
A tepsis kertipartihoz hasonló ebédet készítettem ma, csak most külön tepsin készült sült zöldségekkel kiegészítettem. 
Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, 2 közepes cukkini, 4-5 fej hagyma, 5 paradicsom, 4 zöldpaprika, néhány apró gomba, fél szűrőnyi krumpli, kb. 2 dl olaj, 1 tasak flekken fűszerkeverék, só, 1 csomag pikok bécsi virsli, 1 csomag debreceni, 10 szelet erdélyi szalonna. 
A zöldségeket megmostam, leszárogattam, felszeleteltem, a krumplit ugyancsak, tisztítás után. A krumplit mély, vékonyan kiolajozott tepsibe raktam, hozzátettem 2 db felszeletelt zöldpaprikát, 2 db nyolcadolt paradicsomot, 2 kis fej szeletelt hagymát, 1 felszeletelt cukkinit, flekken fűszerrel megszórtam és kevés olajjal meglocsoltam, majd alaposan összekevertem. A tetejére ültettem 10 szelet beirdalt erdélyi szalonnát és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toltam 30-35 percre.

A többi zöldséget felszeletelve tepsire rendeztem, a gombát pálcikára húztam, és mindent flekken fűszerrel elkevert olajjal kentem meg.
padlizsán és cukkini szeletek
paradicsom, paprika, nyársra húzott gomba és hagymaszeletek
 Kb. 30-35 perc után kivettem a mély tepsit a sütőből és betettem a két zöldségeset. A legfelső (5.) sínre a padlizsános-cukkinist, a másikat pedig a legalsóra. Néhány perc alatt rápakoltam a debrecenit és a virslsliket a mély tepsire és azt is visszatettem a sütőbe, alulról a harmadik sínre, középre.
Még 25-30 perc sütés, (közben a zöldségeket egyszer megforgattam), és elkészült az ebéd. A sült zöldségeket egy tepsire rendeztem, a másik tepsin gyönyörűen megsült a virsli és debreceni

és már ehettünk is. Nagyon ízlett mindenkinek :)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése