Pihenéssel töltöttük a délelőttöt, csak egy könnyű ebédet dobtam össze,
és készülődtünk, mert Középsőm holnap visszarepül Angliába. Nem tud az
eredeti tervek szerint maradni, dolgoznia kell, és a Gyerekek is nagyon
hiányoznak már Neki.
A tepsis kertipartihoz hasonló ebédet készítettem ma, csak most külön tepsin készült sült zöldségekkel kiegészítettem.
Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, 2 közepes cukkini, 4-5 fej
hagyma, 5 paradicsom, 4 zöldpaprika, néhány apró gomba, fél szűrőnyi
krumpli, kb. 2 dl olaj, 1 tasak flekken fűszerkeverék, só, 1 csomag
pikok bécsi virsli, 1 csomag debreceni, 10 szelet erdélyi szalonna.
A zöldségeket megmostam, leszárogattam, felszeleteltem, a krumplit
ugyancsak, tisztítás után. A krumplit mély, vékonyan kiolajozott tepsibe
raktam, hozzátettem 2 db felszeletelt zöldpaprikát, 2 db nyolcadolt
paradicsomot, 2 kis fej szeletelt hagymát, 1 felszeletelt cukkinit,
flekken fűszerrel megszórtam és kevés olajjal meglocsoltam, majd
alaposan összekevertem. A tetejére ültettem 10 szelet beirdalt erdélyi
szalonnát és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toltam 30-35
percre.
A többi zöldséget felszeletelve tepsire rendeztem, a gombát pálcikára
húztam, és mindent flekken fűszerrel elkevert olajjal kentem meg.
padlizsán és cukkini szeletek |
paradicsom, paprika, nyársra húzott gomba és hagymaszeletek |
Kb. 30-35 perc után kivettem a mély tepsit a sütőből és betettem a két
zöldségeset. A legfelső (5.) sínre a padlizsános-cukkinist, a másikat
pedig a legalsóra. Néhány perc alatt rápakoltam a debrecenit és a
virslsliket a mély tepsire és azt is visszatettem a sütőbe, alulról a
harmadik sínre, középre.
Még 25-30 perc sütés, (közben a zöldségeket egyszer megforgattam), és
elkészült az ebéd. A sült zöldségeket egy tepsire rendeztem, a másik
tepsin gyönyörűen megsült a virsli és debreceni
és már ehettünk is. Nagyon ízlett mindenkinek :)!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése