Tegnap keveset interneteztem, - még a Skype-olásban is csak néhány
percig vettem részt, átengedtem Nagypapinak a terepet - csak este ültem
kicsit a géphez. Meg akartam írni a tegnapi ételeket de akkor megint
hatalmas vihar csapott le Szegedre, úgyhogy inkább letettem erről a
szándékomról.
És akkor a tegnapi ételek: Az ünnep előtti bevásárláskor megkértem a
hentest, hogy egy darab hosszúkarajt csonttal együtt szeleteljen fel
nekem. Azt gondoltam, szép egyenletes szeletek lesznek belőle, de sajna
nem így lett. A szeletek vastagsága 0,5 és 2,5 cm között váltakozott,
csupán 5 szelet volt, ami kb. egyenlő vastagra sikerült. Így aztán
kétféle második készült, az egyik Apa kedvére rántott hús (kicsontozott, és vékonyra szelt karajból), a másik az én kedvemre tarjával-gombával és sajttal sült kotlett - persze megint készült gomba nélküli változatban is, hogy a gyerekek is meg tudják kóstolni...
Utóbbi tulajdonképpen majdnem olyan volt, mint a blogban már szereplő Magyaróvári szelet kis eltérésekkel.
Néhány apró eltérés azért volt benne. Pl. csontos karajt használtam
hozzá, a gombát most hagyma nélkül, csak kevés sóval meghintve pároltam
meg, és az elősütött húsra most először a vékony szelet füstölt-főtt
tarja került, arra a gomba, végül a trappista sajt, majd irány a sütő,
amíg a sajt szépen rásült. Tejfölös törtkrumplit és párolt zöldséget
készítettem mellé.A rántani való hús csontjából gyorsfőző fedővel levest főztem, szokásos jelzések után 25 perc alatt, utána átszűrtem és cérnametéltet főztem bele. A csontokat külön tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése