Tegnap, bár rendesen el voltam havazva munkával, azért délben átszűrtem
a csirkecsontokból főtt levest, és csigatésztát főztem hozzá. Csak azt
ettünk ebédre, de olyan finom volt, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk
utána :)! Vacsorára megsütöttem a csirkeszárnycombokat -
ketchupos-chilis, fokhagymás-oregánós ízesítéssel. Ezt ették a gyerekek
vacsorára. Mi Apával zöldborsós csibemájat ettünk, ami teljesen úgy
készült, ahogy ITT már leírtam. Köretet nem készítettem, csak egy kis kenyeret evett mindenki.
És akkor jöjjön a nyúlpaprikás.....:) Még a szombati bevásárlás
alkalmával, az egyik áruházlánc hűtőpultjában pillantottam meg ezt a
gyönyörű nyúllapockát, épp két csomag volt még, amire azonnal
"lecsaptam" :).
A nyúlpaprikás hozzávalói: pici olaj, 15 dkg húsos kolozsvári szalonna (vékony csíkokra vágva), 2 közepes fej hagyma (apróra kockázva), 3 db hegyes erős zöldpaprika (ereitől megfosztva, 1 db kis kockákra vágva, 2 db keresztben kb. 1 cm-es csíkokra), 1 db paradicsom (hámozva, kockázva), 2 csomag (1,2 kg - 16 db) nyúllapocka, 1 fehér kanál só, 2 fehér kanál fűszerpaprika, 8 dl forró víz, 1,2 dl hideg víz, 4 evőkanál tejföl, 1,5 evőkanál rétes liszt. (a körethez: 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, 1-2 evőkanál olaj, 1 csomag szarvacska tészta).
A vékony csíkokra vágott kolozsvári szalonnát kevés olajon kiolvasztottam, ráraktam a hagymát, kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és üvegesre dinszteltem.
Ezután adtam hozzá a megmosott, lecsepegtetett nyúllapockát, addig pároltam, míg a hús kifehéredett. Ekkor sóztam, megszórtam fűszerpaprikával, jól elkevertem, felöntöttem forró vízzel,
a főzés kezdetén |
habarás előtt |
Erre a paprikásra senki nem mondta, hogy nem jön be, mindenkinek nagyon ízlett. Férjem azért rácsodálkozott, amikor meghallotta, hogy nyúlból van, addig azt hitte, hogy csirkét eszik :).
Nyúlpaprikás csikóstokány módra |
Maria boldogok lehettek hogy még van kit köszönteni. Addig teljes az anyáknapja.Gyerekeim kis unokám jött köszönteni, de én már sajnos nem tudok kihez menni.
VálaszTörlésA nyúlpaprikásodból csak kis tésztát egy kicsit szaftosan kérnék mert nagyon guszta, nyuszi husit még nem ettem.
Valóban, addig jó, míg van kit köszönteni!!
VálaszTörlésNyugodtan ehetnél nyuszit is, ahogy írtam, Férjem azt hitte, hogy csirkét eszik. Semmilyen mellékíze nincs.