2013. május 9., csütörtök

Gombaleves paszternákkal, kolbásszal és tejföllel


Csak kis adag levest főztem ma,  Apának meg nekem, mert az ifjúság nem szereti a gombát. Apa meg akkor is megeszi, ha nem szereti, ha van benne egy kis kolbász. 
Ezekből készült a leves: pici olaj, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 db nagy tölteni való gomba vékony cikkekre vágva, 2 db paszternák felaprítva, egy 4-5 cm-es db Pick kolbász lebőrözve, hosszában négybe vágva és felszeletelve, 1,5 fehér kanál ételízesítő/vagy só ízlés szerint, őrölt bors, 1,5 evőkanál rétesliszt, 1,5 liter forró víz, 2 kávéskanál vargányagombapor, 2 kávéskanál szárított petrezselyemzöld, 3 evőkanál tejföl, 2 fél marék karika tészta.
A hagymát, gombát, paszternákot és kolbászt kevés olajon lepirítottam, megszórtam liszttel, felengedtem forró vízzel, beletettem az ételízesítőt, borsot, gombaport, petrezselyemzöldet és kb. 15 perc alatt megfőztem. A végén néhány kanál tejföllel ízesítettem és belefőztem a karika tésztát. További 8-10 perc főzés után elkészült. Tálaláskor a tányérba szedett levesre is tettünk tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése