Akciós volt ma a marhalapocka a Tescoban, volt is egy szép darab, amit
megvettem, 2,8 kg volt. Ebből készült ma vacsora, marhapörkölt és ez a
sörös marhargu, ami nagyon hasonlít a régebben készített sörös pulykaraguhoz, és nagyon finomra sikerült. Nem kellett hozzá sokminden, csak 2
kis fej hagyma felaprózva, kevés olaj, 8 szelet marhalapocka (kb. 80
dkg), kevés mustár, 1-1 szál sárgarépa, petrezselyemgyökér és
paszternák, só, bors, kb. 2-2,5 dl sör, a végén 1-1,5 evőkanál
rétesliszt.
Először a marahalapockát szeleteltem fel rostjaira merőlegesen, majd a
szeletek mindkét oldalát megkentem kevés mustárral és félretettem. Utána
apróra vágtam a hagymát, és kevés olajon megdinszteltem. Aztán
félrehúztam a hagymát a sertpenyőben és kettesével elősütöttem a
hússzeletek mindkét oldalát, az elősütött szeleteket a dinsztelt
hagymára forgattam. Amikor az összes hússzelettel elkészültem
összekevertem a hagymával, sóztam, borsoztam és felöntöttem sörrel.
Beletettem a zöldségeket, felforraltam, majd takarékon puhára főztem kb.
2 óra alatt. Amikor megpuhult a hús lisztszórással sűrítettem a
szaftját, jól kiforraltam és sós vízben főtt krumplival tálaltam.
Legnagyobb meglepetésemre pörköltfüggő Legnagyobbikom nem a
marhapörköltet választotta, hanem a sörös marharagut, és sűrű dícséretek
között tüntetett el a tányérjáról 3 szelet húst bőven meglocsolva
szafttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése