2013. május 11., szombat

Sörös marharagu

Akciós volt ma a marhalapocka a Tescoban, volt is egy szép darab, amit megvettem, 2,8 kg volt. Ebből készült ma vacsora, marhapörkölt és ez a sörös marhargu, ami nagyon hasonlít a régebben készített sörös pulykaraguhoz, és nagyon finomra sikerült. Nem kellett hozzá sokminden, csak 2 kis fej hagyma felaprózva, kevés olaj, 8 szelet marhalapocka (kb. 80 dkg),  kevés mustár, 1-1 szál sárgarépa, petrezselyemgyökér és paszternák, só, bors, kb. 2-2,5 dl sör, a végén 1-1,5 evőkanál rétesliszt.
Először a marahalapockát szeleteltem fel rostjaira merőlegesen, majd a szeletek mindkét oldalát megkentem kevés mustárral és félretettem. Utána apróra vágtam a hagymát, és kevés olajon megdinszteltem. Aztán félrehúztam a hagymát a sertpenyőben és kettesével elősütöttem a hússzeletek mindkét oldalát, az elősütött szeleteket a dinsztelt hagymára forgattam. Amikor az összes hússzelettel elkészültem összekevertem a hagymával, sóztam, borsoztam és felöntöttem sörrel. Beletettem a zöldségeket, felforraltam, majd takarékon puhára főztem kb. 2 óra alatt. Amikor megpuhult a hús lisztszórással sűrítettem a szaftját, jól kiforraltam és sós vízben főtt krumplival tálaltam. Legnagyobb meglepetésemre pörköltfüggő Legnagyobbikom nem a marhapörköltet választotta, hanem a sörös marharagut, és sűrű dícséretek között tüntetett el a tányérjáról 3 szelet húst bőven meglocsolva szafttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése