Volt még itthon 4 fél csirkemell filém a hűtő 0 fokos rekeszében, ma ebből készült ebéd. A húsokat óvatosan felszúrtam a vastagabbik végüknél, úgy, hogy ne szakadjanak szét - persze egyet azért sikerült elrontanom. A nyílást megtöltöttem Pick kolbász és edami sajt egyenlő arányú apróra vagdalt keverékével (a négy fél csirkemellhez összesen 18 dkg tölteléket használtam fel), aztán hústűvel összetűztem, megsóztam a húsokat, sütőzacskóba raktam, mindegyikre tettem egy kávéskanálnyi Flóra margarint, tűzőgéppel lezártam a zacskót és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. 200 fokra előmelegített légkeverésre állított sütőben 30 percig sütöttem, utána a zacskót felvágtam és 250 fokon sütöttem még pár percig a töltött csirkemelleket.
Amíg a hús sült, megpucoltam 10 db közepes krumplit, kockára vágtam, és 3-4 dl forró vízzel meg egy csapott fehér kanál sóval főni tettem Zepter gyorsfőző fedő alatt. Szokásos jelzések után 7 percig főztem, aztán a gőzt kiengedtem, a krumplit összetörtem az alatta lévő főzővízzel, és margarinnal jól kikevertem. Tálaláskor a krumplit és a húst is meglocsoltuk a husi szaftjával. Gyorsan kész lett és nagyon finom volt az ebéd.
Hmm... nagyon finom lehet, csuda guszta. :)
VálaszTörlésÁldott, békés, szép Karácsonyt kívánok!
Köszönöm Gabriella, Nektek is:)!
VálaszTörlés