2012. december 20., csütörtök

Csirkemell sajttal-kolbásszal töltve







Volt még itthon 4 fél csirkemell filém a hűtő 0 fokos rekeszében, ma ebből készült ebéd. A húsokat óvatosan felszúrtam a vastagabbik végüknél, úgy, hogy ne szakadjanak szét - persze egyet azért sikerült elrontanom. A nyílást megtöltöttem Pick kolbász és edami sajt egyenlő arányú apróra vagdalt keverékével (a négy fél csirkemellhez összesen 18 dkg tölteléket használtam fel), aztán hústűvel összetűztem, megsóztam a húsokat, sütőzacskóba raktam, mindegyikre tettem egy kávéskanálnyi Flóra margarint,  tűzőgéppel lezártam a zacskót és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.  200 fokra előmelegített légkeverésre állított sütőben 30 percig sütöttem, utána a zacskót felvágtam és 250 fokon sütöttem még pár percig a töltött csirkemelleket. 














Amíg a hús sült, megpucoltam 10 db közepes krumplit, kockára vágtam, és 3-4 dl forró vízzel meg egy csapott fehér kanál sóval főni tettem Zepter gyorsfőző fedő alatt. Szokásos jelzések után 7 percig főztem, aztán a gőzt kiengedtem, a krumplit összetörtem az alatta lévő főzővízzel, és margarinnal jól kikevertem. Tálaláskor a krumplit és a húst is meglocsoltuk a husi szaftjával. Gyorsan kész lett és nagyon finom volt az ebéd. 









2 megjegyzés:

  1. Hmm... nagyon finom lehet, csuda guszta. :)

    Áldott, békés, szép Karácsonyt kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Gabriella, Nektek is:)!

    VálaszTörlés