A karácsonyi előkészületek jegyében tegnapelőtt kicsontoztam és apróra vágtam az ünnepi vacsorára szánt őzhúst. Az értékes részeket bepácoltam, a húsos csontokat ma őzragu levesnek főztem meg sóval, ételízesítővel, szárított zöldségekkel, babérlevéllel és tárkonnyal. Aztán átszűrtem a levet, tejszínes habarással behabartam, savanyítottam citrommal és tejföllel, végül csigatésztát főztem bele, a csontokról leszedett főtt húst is visszaraktam és jól felforraltam. Második fogásnak a tegnapelőttről maradt krumplipüréhez apróra vágott hagymát pirítottam, kevés forró víz hozzáadásával a krumplit is felforraltam, frissen főtt fodros nagykocka tésztával a forró hagymás krumplit elkevertem és már el is készült az ebéd. Finom volt :)
A SZERETEK FŐZNI(2) című blog hagyományos nézetben. Családomnak tálalt ételeink és életünk kisebb-nagyobb eseményei.
2012. december 22., szombat
Őzraguleves és krumplis tészta
A karácsonyi előkészületek jegyében tegnapelőtt kicsontoztam és apróra vágtam az ünnepi vacsorára szánt őzhúst. Az értékes részeket bepácoltam, a húsos csontokat ma őzragu levesnek főztem meg sóval, ételízesítővel, szárított zöldségekkel, babérlevéllel és tárkonnyal. Aztán átszűrtem a levet, tejszínes habarással behabartam, savanyítottam citrommal és tejföllel, végül csigatésztát főztem bele, a csontokról leszedett főtt húst is visszaraktam és jól felforraltam. Második fogásnak a tegnapelőttről maradt krumplipüréhez apróra vágott hagymát pirítottam, kevés forró víz hozzáadásával a krumplit is felforraltam, frissen főtt fodros nagykocka tésztával a forró hagymás krumplit elkevertem és már el is készült az ebéd. Finom volt :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése