2012. december 22., szombat

Őzraguleves és krumplis tészta







A karácsonyi előkészületek jegyében tegnapelőtt kicsontoztam és apróra vágtam az ünnepi vacsorára szánt őzhúst. Az értékes részeket bepácoltam, a húsos csontokat ma őzragu levesnek főztem meg sóval, ételízesítővel, szárított zöldségekkel, babérlevéllel és tárkonnyal. Aztán átszűrtem a levet, tejszínes habarással behabartam, savanyítottam citrommal és tejföllel, végül csigatésztát főztem bele, a csontokról leszedett főtt húst is visszaraktam és jól felforraltam. Második fogásnak a tegnapelőttről maradt krumplipüréhez apróra vágott hagymát pirítottam, kevés forró víz hozzáadásával a krumplit is felforraltam, frissen főtt fodros nagykocka tésztával a forró hagymás krumplit elkevertem és már el is készült az ebéd.  Finom volt :)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése