Ezt az ételt még tegnap főzte Középsőm, a Legnagyobbikom által gyűjtött késői laskagombából, mire a bevásárlásból hazaértem. De elmenetel előtt beraktam a sütőbe sülni egy tepsi hurkát-kolbászt, úgyhogy tegnap mindenki azt választotta inkább. A gomba hűtőbe került, ma forraltam fel, és kevés tésztát főztem hozzá, mert nem nagyon valószínű, hogy más is megkóstolja a családban. De én ettem belőle egy jó adagot, és mondhatom, nagyon finom volt. A mártás íze leginkább a tejszínes-fehérboros garnéláéra emlékeztet, ami a legnagyobb kedvencem. Pedig nekem eddig a gomba-fokhagyma párosítás finoman szólva nem jött be, de ez valami mesés volt. Meg fogom kérdezni Középsőmtől, hogy csinálta. Addig is szerepeljen itt néhány kép erről a finomságról.
A SZERETEK FŐZNI(2) című blog hagyományos nézetben. Családomnak tálalt ételeink és életünk kisebb-nagyobb eseményei.
2012. december 1., szombat
Késői laskagomba fokhagymásan tejszínesen
Ezt az ételt még tegnap főzte Középsőm, a Legnagyobbikom által gyűjtött késői laskagombából, mire a bevásárlásból hazaértem. De elmenetel előtt beraktam a sütőbe sülni egy tepsi hurkát-kolbászt, úgyhogy tegnap mindenki azt választotta inkább. A gomba hűtőbe került, ma forraltam fel, és kevés tésztát főztem hozzá, mert nem nagyon valószínű, hogy más is megkóstolja a családban. De én ettem belőle egy jó adagot, és mondhatom, nagyon finom volt. A mártás íze leginkább a tejszínes-fehérboros garnéláéra emlékeztet, ami a legnagyobb kedvencem. Pedig nekem eddig a gomba-fokhagyma párosítás finoman szólva nem jött be, de ez valami mesés volt. Meg fogom kérdezni Középsőmtől, hogy csinálta. Addig is szerepeljen itt néhány kép erről a finomságról.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése