2012. december 16., vasárnap

Ez is egy furcsa nap...


Reggel megittuk Férjemmel a szokásos kávét, de elég rossz éjszakám volt, ezért visszabújtam kicsit az ágyba. Mire fölébredtem, Párom és Legkisebbikem elmentek teniszezni. Elhatároztam, hogy finom reggelivel kényeztetem magam, megsütöttem három hajszálvékony erdélyi szalonna szeletet, egy félbevágott paradicsomot, és tükörtojást ütöttem rá. Isteni volt, mint a szerényebb kivitelű angol reggeli. Amikor a család hazaért szimatoltak a lakásban, hogy mi ez a finom illat. Legkisebbikem hazavitte a Barátnőjét, és mikor hazaért (jó késő volt már, közeledtünk az ebédidőhöz), Ő is kért tükörtojást, csak Ő paradicsom nélkül. Aztán Apa is azt mondta, hogy ma ebédre Ő meg szalonnás-virslis rántottát kér. Legnagyobbikom is becsatlakozott a tojásos projektbe, de Ő sima rántottát kért, de most rendes adagot. Úgyhogy mindenkinek egyenként megsütöttem, amit kért, és nem főztem ebédet. 





Mostanában valahogy nem úgy vesz be a főzés, ahogy régebben. Máskor karácsony előtt egy héttel már kész volt a tervem, már leszerveztem Szüleinkkel a 24-i vacsorát,  most meg sehol semmi. Igaz van hal meg vad és házi tyúk is a mélyhűtőben, de semmi konkrét elképzelés - és vendéget sem szeretnék az idén hívni. 


Minden nap megcsodálom a blogokon a karácsonyi sütiket, elhatározom, hogy én is sütök, aztán nem történik semmi. Tegnap édességre vágytam (??), de azt is letudtam 3 szem felszeletelt zselés szaloncukorral.


Viszont kíváncsian várom, hogy mi lesz 21-én. Lesz vajon világvége? Igaz aznap van Legkisebbikem névnapja és aznapra még be vagyok jelentkezve fodrászhoz is, de a lelkem mélyén kíváncsian várom a fejleményeket. Annyi félét lehetett erről olvasni a neten, hogy már teljesen összezavartak vele. Bízom benne, hogy nem történik semmi, - legalábbis semmi rossz, de azért féltem a családomat és főleg az Unokáimat.


Nem tudom, ez a világvégesdi másnak is fejtörést okoz, vagy csak én vagyok ilyen bizonytalan?







kép innen: Google képek



6 megjegyzés:

  1. Mária az világvégesdi csak kitaláció, nekem 21.-én jön haza a Párom Angliából egy fél év munka után:) Egyszer amúgy mindenkinek eljön a világvége, s ha most lesz sem tehetünk ellene semmit:)

    VálaszTörlés
  2. Nem lesz világvége, nyugi :)

    VálaszTörlés
  3. Kati - akkor Te biztosan nagyon várod december 21-ét :)! Végül is igazad van, még ha nem is egyszerre mindenkinek, de mindenkinek eljön a vég.

    Pitz - de jó :)!

    VálaszTörlés
  4. Légy nyugodt nem lesz világvége 21-én, se azután. Ha bedölnénk a sok látnoknak, örökösen retteghetnénk. A maják sem a világvégét jósolták meg - hogy is tehették volna - csupán a naptáruk jár le akkor. Majd újra indul. Szóval, nyugodtan tervezd meg a karácsonyi menűt, együtt fogtok ünnepelni 24-én boldog családi körben.

    VálaszTörlés
  5. Már nagyon sok világvége-jóslat volt, eddig egyik sem jött be. Valamivel a médiát is tele kell pakolni, nem? 24-én virtuálisan koccintunk, rendben?

    VálaszTörlés
  6. Hobbychef - köszönöm a megnyugtatást:)!

    Gerdi - rendben!!

    VálaszTörlés