2012. december 12., szerda

Gombaleves szárzellerrel, tejszínnel







Nem is olyan régen olvastam egy erdei laskagombalevest zellerrel relaxotour oldalán. A nevezett gomba ugyanaz, amit Legnagyobbikom szokott hozni, mi az online gombahatározóból késői laskagomba néven azonosítottuk be. Tetszett ez a leves, ezért ma valami hasonlót, de mégis kicsit mást készítettem csiperke gombából. 


Hozzávalók: kevés olaj, 1 fej hagyma apróra vágva, 40 dkg csiperke gomba tisztítva, cikkekre vágva, 1 szárzeller szál kisebb darabokra vágva, só és vagy ételízesítő ízlés szerint, őrölt bors ugyancsak ízlés szerint, 3 evőkanál rétesliszt, 2 liter forró víz, kb. 1 dl 30 %-os tejszín (nem cukrozott), a zeller apróra vágott levele. 


A hagymát, gombát és zellerszárat megpároltam az olajon kevés ételízesítő, só és őrölt feketebors hozzáadásával. Addig pároltam, míg a gombából kioldódott lé eltűnt alóla. Ekkor megszórtam a liszttel, hagytam kicsit pirulni, majd felöntöttem forró vízzel. Felforraltam, és kb. 10-15 percig főztem. Beleöntöttem a tejszínt, sóval, borssal után-ízesítettem, beletettem az apróra vágott zellerlevelet, forraltam rajta egyet, és máris tálalhattam. 










A második fogás idő hiányában ma rántotta volt, 1 fej hagymával, 1 zöldpaprikával, kevés szalonnával, kolbásszal és sonkával. Ma sem maradtunk éhesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése