2012. december 27., csütörtök

Ebéd karácsony második napján - 2012


A karácsony második napja pihenéssel telt. Annyi félét főztem az elmúlt napokban, hogy kár lett volna bármit is főznöm. Négyféle leves és négyféle második fogás közül lehetet választani. 


Levesek: Tárkonyos őzraguleves, 










szentesti bableves és gombaleves, vadkacsa leves.


Második fogások: Névnapi gombócos káposzta, 










rántott vagy gombaszószos süllő és harcsa, őzmedalionok, őzpörkölt. 


Legkisebbikem Barátnőjével elmentek meglátogatni Férjem Édesanyját és Testvérééket vidékre, így tegnap csak hárman ebédeltünk itthon. Párom vadkacsalevest, Legnagyobbikom és én tárkonyos őzragulevest. Második fogásnak Párom és én gombócos névnapi káposztát, Legnagyobbikom őzpörköltet. 


Ebéd után meglátogattuk Szüleimet. Jót beszélgettünk, de hazaérve olyan fejfájást kaptam, hogy alig láttam. Este, mikor már két gyógyszeren is túl voltam, ettem egy tál forró vegyes levest - volt még egy merőkanálnyi az őzraguból, azt kiegészítettem egy kis gombalevessel - aztán lefeküdtem, mert úgy éreztem szétszakad a fejem. El is aludtam, és hála Istennek reggelre elmúlt a fejfájás, mintha nem is lett volna.


Ma Párom névnapja van, kapirgálós falusi csirkéből fogok valami finom vacsit rittyenteni a tiszteletére. A csirkét Mama küldte tegnap Legkisebbikemékkel.

2 megjegyzés:

  1. Jó sokat főztél nem mondom! Én a felét és mégis van még belőle...Már nem kívánok semmit sem enni, csak gyümölcsöt, pedig nem zabáltunk. Biztos az illatoktól is jól laktam...

    VálaszTörlés
  2. Azért szaladt ez így össze, mert most volt Legkisebbikem névnapja is, na meg a karácsony. De elhiheted, hogy mi sem zabáltunk. Legkisebbikem most lábalt ki egy torokgyulladásból, Párom már több mint egy hónapja állandó köhögéssel küzd, ráadásul éppen Szenteste nagyon rosszul volt, Legnagyobbikom szinte alig eszik, és én sem pusztítok sokat. Ezért is volt annyi maradék, még akkor is, ha mindenből keveset készítettem. Anyukám sütijének is megvan még legalább a fele.

    VálaszTörlés