2012. december 5., szerda

Kínai kel főzelék sajttal töltött, sonkával körbetekert virslivel




Nagyon szép, tömör és nehéz kínai kelt sikerült tegnap vennem. Szerintem tudatalattimban már az üzletben összeállt a belőle készítendő étel, mert vettem virslit és falusi sonkát is, pedig utóbbiból elég ritkán veszek. Így ma adott volt az ebéd. Kínai kel főzelék sajttal töltött, sonkával körbetekert virslivel. Igaz a családnak azt mondtam, hogy kelkáposzta főzeléket főzök. 


A főzelék hozzávalói: 1 kínai kel (1,24 kg volt) 10 kis szem hópehely krumpli, 0,5 liter forró víz, 1-1 csapott fehér kanál ételízesítő és só, 1,5 kávéskanál őrölt kömény, 3+1 kávéskanál fokhagyma granulátum, 3 csapott evőkanál rétes liszt, kevés olaj, kevés chilipor


A sajtos-sonkás virsli hozzávalói: 10 szál bécsi virsli, mindegyikbe vékony sajtszeletkék, 10 szelet falusi sonka

A kínai kelt megmostam, jól lerázogattam, a leveleit leszedtem,  négyesével-ötösével összefogtam, és egészen kis kockákra vágtam. Különösen figyeltem a középső vastag fehér részre, hogy az tényleg kis kockára legyen vágva. Lábasba raktam fűszereztem ételízesítővel és sóval, őrölt köménnyel és fokhagyma granulátummal, majd felöntöttem fél liter forró vízzel, fedő nélkül felforraltam és addig főztem úgy, míg megtisztítottam, megmostam és összevágtam a krumplit. Miután a krumplit is hozzátettem, fedő alatt, takarékon főztem tovább jó 15-20 percig, amíg megpuhult a krumpli is. Akkor rántást készítettem lisztből és olajból, amivel berántottam a főzeléket. További 5-6 perc főzés után elkészült. Megkóstoltam, kellett még bele egy kávéskanál fokhagyma granulátum és kevés chiliport is tettem bele. 

A virsliket hosszában bevágtam, beledugtam a sajtszeleteket, körbetekertem a falusi sonkával és mikróban crisp grill fokozaton 10 perc alatt készresütöttem. Nagyon tetszett a fiúknak :)!!



Ja!! És mára nálunk is leesett a hó!! Igaz, hogy még nem túl sok, de máris nagyon szép a kertünk!



2 megjegyzés:

  1. Ezután a finom ebéd után képtelen lennék kimenni havat seperni!
    Milyen jó ötleteid vannak!!! Tetszik nagyon!!!

    VálaszTörlés