Régebben olvastam ezt a receptet a neten, azonnal megtetszett, de nem
volt itthon pálcikám, amire huzgálhattam volna a hozzávalókat, ezért
mostanáig váratott magára. Ráadásul ez is olyan étel, hogy nem pont a
leírás szerint készült, mert zsömle, vagy kifli helyett szikkadt
zsemlekenyeret kockáztam fel, a trappista sajt és a Lidl-ben kapható
"tömb" sonka mellett. Mennyiségeket nem is tudok. Jó pár szelet szikkadt
zsemlekenyér héját vágtam le, majd kb. 2*2 cm-es kockákra vágtam. Aztán
4 szelet kb. 1,5 cm vastag trappista sajtot szeltem le, majd minden
szeletet 16 kis kockára vágtam. Végül egy tömbsonka végét (kb. 3,5 cm
vastag volt), kb. olyan darabokra vágtam, mint a sajt. A feldarabolt
hozzávalókat pálcikára húzgáltam (a pálcikákat a Tesco konyhai eszközök
részlegén találtam, ott, ahol mindenféle apróság fellelhető).
Amikor elfogyott a sonkám, 1 csomag frisli füstölt virsli négy rúdját
is 5 részre osztottam azt húztam pálcára sonka helyett. Lett 14 rúd
sonkás-sajtos, 5 rúd virslis-sajtos, és egy amin csak kenyér és sajt
váltakozott.
A kisütéshez hosszúkás tálba ütöttem 10 közepes tojást, megsóztam kicsit
és 2 evőkanál liszttel habosra turmixoltam (botmixerrel). A rudakat
ebben mártottam meg és forró olajban szép aranybarnára sütöttem,
törlőpapírral bélelt tálon lecsepegtettem a fölösleges olajat.
Közben a vékony hasábokra vágott krumpli is megsült, azzal tálaltam a
beregi sajttűt. (5 nagyobb megtisztított krumplit hosszában négy
szeletre vágtam, a szeleteket 1 cm-es rudakra és bő forró olajban
sütöttem meg.)
A család először bizalmatlan ábrázattal figyelte, hogy mit készítek, de
amikor megkóstolták elszállt a morcosság az arcukról, azt nyilatkozták,
ilyet bármikor nyugodtan készíthetek :D!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése