Az ebéd egy részét - a csontlevest - még tegnap előre megfőztem, nagy
fazékban, hagyományosan, sok zöldséggel a tarja csontjából, így ma sokkal könnyebb dolgom
volt. Ma csak gyorsan összevágtam a marhalábszárat, hagymát, és Zepter
edényben, de teljesen hagyományosan odatettem a marhapörköltet főni.
Utána még volt időm blogolni is, aztán visszatértem a konyhába,
elkészítettem a gízgaluskát, leszedtem a zsírt a hűtőből elővett
csontleves tetejéről, felforraltam, tálra szedtem a húsokat és
zöldségeket, a levet átszűrtem, amikor újra forrt, beleszaggattam a
grízgaluskát kb.fél teáskanálnyi méretűeket (hosszra egy, széltére fél
teáskanálnyiakat). Fedő alatt, takarékon főztem 20 percig, hogy a közepe
is rendesen átfőjjön, ezalatt legalább háromszorosára duzzadt, . Isteni
lett :)!!
A grízgaluskát egy jó fél-háromnegyed órával a levesbe főzés
előtt elkészítettem és folpackkal letakarva hűtőben tároltam, hogy
legyen ideje a gríznek magába szívni a tojást. Ezeket használtam hozzá: 2
db tojás (M-es méretű), csipet só, kávéskanálnyi szárított
petrezselyemzöld, pici őrölt bors, csipetnyi sütőpor, 6 evőkanál gríz.
A marhapörkölthöz sós-köményes burgonyát főztem köretnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése