A tegnapi hosszadalmas pizzasütés után ma egészen egyszerű ebéd készült
nálunk. Csak mindent betettem a sütőbe és vártam, hogy megsüljön. A
hurkát kolbászt mindkét oldalán több helyen kiszurkáltam egy hegyes
késsel, hogy ne durranjon szét, és sütőpapírral bélelt tepsiben
sütöttem, hogy könnyebb legyen a mosogatás. A krumpli készítésén most
annyit változtattam, hogy a legutóbb sült hurka-kolbász zsírjával
kikentem a sütőpapírral bélelt tepsit, mielőtt a karikára vágott
krumplit berleraktam, és meg is locsoltam egy kevés felolvasztott
kolbászzsírral a fűszeres krumplit. A fűszerezéshez sót, fokhagyma
granulátumot, őrölt köményt és chiliport használtam. Nem kevergettem,
csak hagytam, hagy süljön mindkettő lefedés nélkül 200 fokon és
légkeverésen kb. 1 órán át, amíg piros és ropogós lett, de sem a
krumpli, sem a hurka-kolbász nem égett bele a tepsibe. Nagyon finom volt
csípős csalamádéval és csípős pfepperóni paprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése