2013. január 26., szombat

Mai ebédünk: hurka-kolbász-tepsis krumpli

A tegnapi hosszadalmas pizzasütés után ma egészen egyszerű ebéd készült nálunk. Csak mindent betettem a sütőbe és vártam, hogy megsüljön. A hurkát kolbászt mindkét oldalán több helyen kiszurkáltam egy hegyes késsel, hogy ne durranjon szét, és sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem, hogy könnyebb legyen a mosogatás. A krumpli készítésén most annyit változtattam, hogy a legutóbb sült hurka-kolbász zsírjával kikentem a sütőpapírral bélelt tepsit, mielőtt a karikára vágott krumplit berleraktam, és meg is locsoltam egy kevés  felolvasztott kolbászzsírral a fűszeres krumplit.  A fűszerezéshez sót, fokhagyma granulátumot, őrölt köményt és chiliport használtam. Nem kevergettem, csak hagytam, hagy süljön mindkettő lefedés nélkül 200 fokon és légkeverésen  kb. 1 órán át, amíg piros és ropogós lett, de sem a krumpli, sem a hurka-kolbász nem égett bele a tepsibe. Nagyon finom volt csípős csalamádéval és csípős pfepperóni paprikával. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése