Nagyon sok dolgom volt ma délelőtt, főzésre gondolni sem tudtam. Igaz
nem is nagyon volt szükséges, mert tele volt (és van) a hűtő a hétvégi
kajákkal. Ennek ellenére én már rá sem bírok gondolni se
sertéspörköltre, se kocsonyára, se rántott húsokra, se májra. Mondtam is
Apának reggel, hogy nyilván egy kis gombaszószt fogok ebédre készíteni
tésztával. Erre Ő meg azt mondta, csináljak mákos tésztát is. Igaz a
múlt hét óta tervbe van véve a mákos nudli, de most a Drágám volt az,
aki azt mondta, hogy ha egyszerű mákos tésztát ehet, az Neki már nagyon
megfelel. A fiúk nem ebédeltek itthon, hát az elképzelésünk szerinti
tésztát ettünk mindketten a csirkeleves után. Páromnak 4 evőkanál darált
mákot kevertem össze 4 evőkanál PORXUKORRAL, ezzel a keverékkel szórta
meg a tésztáját.
Magamnak 1 kis fej felaprózott vöröshagymából, 1,5 gerezd reszelt
fokhagymából, 20 dkg gombából, 2 dl forró vízből, sóval, borssal,
szárított petrezselyemzölddel és 2 evőkanálnyi tejföllel készítettem
turmixolt gombamártást, azt szedtem a tésztára. Erről sajnos nem
készült kép. Viszont a megmaradt gombamártással vacsorára duplán gombás
melegszendvicset készítettem. A gombaszósszal kentem meg a kenyereket,
amire sonka szeletkéket majd sajtot borítottam, legfelülre egy nagy
gomba kalapját osztottam el. Mikró crisp-grill fokozatán 8 percig
sütöttem, míg ilyen szép lett.
A fiúk este szintén nem kívántak már disznóságokat enni, Legnagyobbikom
Apja nyomdokaiba lépett, és mákos tésztát evett. Legkisebbikem meg
sonkás melegszendvicset. Két tállal sütöttem belőle, mert biztos vagyok
benne, hogy ma még el fog fogyni a második is :D!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése