Nem kellett ma levest főznöm, tegnapról maradt. Gyors második fogásként rántott karajt és rántott sajtot készítettem, amiben semmi újdonság nem volt, mégis - vagy talán éppen azért :) - nagyon örült a család. Apa a rántott húsnak, a fiúk meg a rántott sajtnak.
(6 szelet karajt és 8 szelet sajtot rántotam ki.) |
De hogy a saját kedvemben is járjak, nekem is legyen valami, amit imádok, megtöltöttem 6 gombafejet is, aminek hozzávalói: 6 nagyobb, tölteni való gomba, só, néhány szeletke sonka, sajt, szalonna.
A gombafejeket megtisztítottam (kalapjukról lehúztam a bőrt), tönkjüket kitörtem, a tönkök végét levágtam, a kalapokat és a tönköket besóztam kissé, és állni hagytam. Jó félóra állás után a kalapokat a mikró crisp táljára raktam és 6-7 percig elősütöttem a mikró crisp-grill fokozatán. Ezután elkészítettem a tölteléket: a gombák tönkjének közepéből kiszedtem azt a kissé szivacsos, puha részt, aztán a tönköket egészen apró kockákra vágtam. Ugyanilyen pici kockákra vágtam pár szeletke sonkát és trappista sajtot, majd az apró kockákat összekevertem a deszkán. Kanállal a gombákba töltöttem, egy-egy szelet sajtot tettem rá és egy-egy pici szeletke erdélyi szalonnát tettem a tetejére. Tálalás előtt 8 percig sütöttem szintén crisp-grill fokozaton, de lehet, hogy 1 perccel rövidebb idő is elég lett volna. Az én gombám is nagyon finom lett és a család többi tagja is elégedett volt a mai ebéddel. Ja majd el felejtettem: tejszínnel, tejföllel, pici vajjal és maragarinnal kikevert törtkrumpli volt a köret.
Mind a hármat szeretem, jöhetne most is...
VálaszTörlésKöszi a régi-új nézetet :))
VálaszTörlés