2013. január 4., péntek

Mexikói zöldséges - paradicsomos rizses hús




A sok nehéz húsos fogás után ma valami könnyedebb ebédet szerettem volna készíteni. A mélyhűtőben keresgéltem, találtam egy csirkehúsos csomagot, amiben 6 csirke felsőcomb filé és 4 csirkemell közép volt, és találtam még egy mexikói zöldségkeveréket. Rögtön tudtam, hogy ezek pont jók lesznek a mai ebédhez. Némi kis rizzsel finom ebéd kerekedik belőlük - és így is lett. Felengedtettem a húst a mikró olvasztó fokozatán, aztán apró kockákra vágtam a bőrös combfiléket és a mellközepeket is. Zepter sütés szabályai szerint szárazon körbesütöttem a húsfalatkákat egy nagy felforrósított Zepter lábasban. Amikor a lábas elengedte a húsokat pirítottam még 5-6 percig, míg minden hús kifehéredett, aztán ráraktam egy fej apróra vágott hagymát, úgy pároltam tovább az ételt. Amikor a hagyma üvegesedni kezdett, ráöntöttem 1 kg mexikói zöldségkeveréket (Lidl-s, a tartalma sárgarépa kocka, zöldborsó, kukorica, zöldbab, pirospaprika kocka), és tovább pároltam. Fűszereztem sóval, ételízesítővel, olasz fűszerkeverékkel (a már sokszor említett szárított zöldfűszerek) és kevés chili porral. Amikor a zöldségkeverék is átforrósodott, hozzáöntöttem 2 főzőtasakból 25 dkg paraboiled rizst, jól elkevertem, felöntöttem 6 dl forró vízzel és lefedve főztem tovább. Közben 3 paradicsomnak levágtam a héját, magjait kiszedtem és a paradicsomok húsát csíkokra vágva az ételhez kevertem 2 púpos evőkanál sűrített paradicsommal együtt. Újabb rövid főzés után még 2 dl forró vizet öntöttem hozzá, majd addig főztem, míg a rizsszemek megpuhultak. A végén megkóstoltam, kellett bele még pici só, azzal is jól elkevertem és tálalhattam. Kicsit csípős, ízletes, könnyű, sok zöldséges fogás lett belőle.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon egyszerű, mégis finom:) Most én is könnyedebb ételeket igyekszem főzni, sok volt az ünnepi finomság. Szép hétvégét kívánok María:)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem most sokan vagyunk így :)! Köszönöm Trollanyu :)!!

    VálaszTörlés