Tegnap (csütörtökön) vacsorára még mindig hétvégi ételt hasznosítottam újra, a
marhapörkölt maradékát,
kb. 1,5-2 adag pihent még a hűtőben kocsonyásra dermedve. Ennek felhasználásával a már régebben leírt módon készült
gulyás leves. Megpucoltam
2 sárgarépát, 1 petrezselyemgyökeret, 2 nagyobb krumplit, 1 hagymát. A hagymát felapróztam, a zöldségeket kb. azonos méretű darabokra vágtam.
Pici olajon mindent megdinszteltem, megszórtam
egy fehér kanál fűszerpaprikávala, és azonnal felöntöttem
1,5 liter forró vízzel.
Sóztam, és
kevés őrölt köménnyel
is ízesítettem. Ezt a hamis gulyást főztem először puhára, aztán
hozzáöntöttem a marhapörkölt felforralt maradékát. Összerottyantottam,
aztán egy kevés nokedlit főztem bele (két tojásból, csipet sóval, annyi
liszttel, amennyit felvett, hogy ne legyen túl kemény, de szét se essen -
kicsit kemény lett). Néhány perc forralás után forrón tálaltam. A
tegnapelőtt sütött
pogácsából maradt még egy-egy tányérral, abból ettünk utána második fogásként.
|
Káposztás és libatepertős pogácsa |
Az este valahonnan egy katicabogár került az étkezőnkbe. Először a
lámpa körül repkedett nagy bőszen, aztán az asztalon landolt. Apa
lefényképezte, aztán áttettük a virágokra, hátha életben marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése