2012. szeptember 22., szombat

Dubarry csirkemell - egy kicsit másként






 Ma elég furán alakult az ételkészítés nálunk, mert ebédre csak egy nagy fazék tejfölös karfiollevest főztem. 


Szokásos módszerrel, megfőztem a karfiolt és a feldarabolt zöldségeket, aztán tejfölös habarással behabartam a levest, a végén karika tésztát és apróra vágott petrezselyem zöldet főztem bele. 







A második fogás csak vacsorára készült el, hogy frissen tudjam tálalni az egész családnak. A levesben természetesen megfőztem azokat a karfiol rózsákat is, amikre a Dubarry csirkemell elkészítéséhez szükségem volt. De nem csak Dubarry csirkemellet készítettem, hanem sonkás sajtos csirkemelleket is, meg három  szép nagy előfözött karfiol rózsát is megsütöttem csak úgy, kevés tejföllel és sajtszelettel beborítva


Hozzávalók: 5 fél csirkemellfilé, 1 evőkanál Flóra margarin, só, 8 levesben előfőzött szép nagy karfiol rózsa, 5 szelet sonka,  13 csapott evőkanál 20 %-os tejföl, 13 szelet trappista sajt

Először a csirkemell filéket vízszintesen ketté vágtam, aztán 1 evőkanál Frlóra margarinon elősütöttem mind a 10 szeletet, elősütés után sóztam, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam. 5 nagy karfiolrózsát szintén kettévágtam, gyengén megsóztam és 5 szelet elősütött csirkemellre raktam. A maradék 5 szelet csirkemellre 1-1 szelet sonkát fektettem. A karfiol rózsák és a sonka tetejére is 1-1 csapott evőkanál 20 %-os tejfölt simítottam, csakúgy, mint a maradék 3 gyengén besózott karfiol rózsára is, majd az összes tetejére 1-1 szelet trappista sajtot tettem, és 200 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöttem. Közben krumplit főztem, amit tejjel, margarinnal és tejföllel kevert ki Középsőm. Amikor minden elkészült, már tálaltuk is a vacsorát. A Dubarry névtől mindenki megijedt, de amikor mondtam, hogy hús, karfiol, tejföl és sajt, akkor megnyugodtak és még Apa is jóízűen evett, aki pedig nincs barátságban az olvasztott sajttal. Nyugodtan mondhatom, hogy nagyon finom volt :)!!






Balra egy karfiol rózsa tejföllel és sajttal, jobbra a Dubarry csirkemell


2 megjegyzés:

  1. Egyik kedvenc zöldségem a karfiol, meg a Dubarry csirke is, bármikor megenném, olyan finom:)

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom a karfiolt, a tejfölös karfiol levest mindennap megenném:), de ez a Dubarry is isteni volt, mindenkinek nagyon bejött:)!

    VálaszTörlés