Ma teljesen hagyományos rakott krumplit készítettem ebédre, egy fazék hajában főtt krumpliból (Zepter 5,8 literes fazékban, szokásos jelzések után 15 perc), 15 db keménytojásból, 1 kis pár Pick szárazkolbászból, 1 csomag debreceniből, kb. 20-25 dkg margarinnal és 2 nagy pohár 20 %-os tejföllel. A krumpli és tojás sorokat sóztam. Ez igazán finom, szaftos rakott krumpli lett, Szüleimtől kapott "hópehely" krumplifajtából. Ez a krumpli fehér színű, könnyen fővő, és szinte krémes lett ahogy magába szívta a kolbászokból kisülő zsírt, a margarint és a tejfölt.
A SZERETEK FŐZNI(2) című blog hagyományos nézetben. Családomnak tálalt ételeink és életünk kisebb-nagyobb eseményei.
2012. szeptember 13., csütörtök
Mai ebédünk: Rakott krumpli
Ma teljesen hagyományos rakott krumplit készítettem ebédre, egy fazék hajában főtt krumpliból (Zepter 5,8 literes fazékban, szokásos jelzések után 15 perc), 15 db keménytojásból, 1 kis pár Pick szárazkolbászból, 1 csomag debreceniből, kb. 20-25 dkg margarinnal és 2 nagy pohár 20 %-os tejföllel. A krumpli és tojás sorokat sóztam. Ez igazán finom, szaftos rakott krumpli lett, Szüleimtől kapott "hópehely" krumplifajtából. Ez a krumpli fehér színű, könnyen fővő, és szinte krémes lett ahogy magába szívta a kolbászokból kisülő zsírt, a margarint és a tejfölt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése