Legnagyobbikom megint talált egy csomó gyönyörű zsenge sárga gévagombát, örömmel hozta haza. Mit lehet ilyenkor csinálni? Meg kell főzni. Ma gombapörköltet készítettem belőle, de a rántani való szeleteket is előfőztem már ételízesítővel fűszerezett vízben. Abból vagy este, vagy holnap készül rántott gomba, vagy valami olyasmi.
A SZERETEK FŐZNI(2) című blog hagyományos nézetben. Családomnak tálalt ételeink és életünk kisebb-nagyobb eseményei.
2012. szeptember 10., hétfő
És újra sárga gévagomba :)
Legnagyobbikom megint talált egy csomó gyönyörű zsenge sárga gévagombát, örömmel hozta haza. Mit lehet ilyenkor csinálni? Meg kell főzni. Ma gombapörköltet készítettem belőle, de a rántani való szeleteket is előfőztem már ételízesítővel fűszerezett vízben. Abból vagy este, vagy holnap készül rántott gomba, vagy valami olyasmi.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nem vagyok benne biztos, hogy az általad gévagombának nevezett gomba nem azonos-e a fűzfagombával?
VálaszTörlésKinézetre nagyon hasonlít, felénk öreg fűzfák oldalán terem, és azt mi is nagyon szeretjük sülve, főlve, mindenképpen.
Szerintem azonos lehet. Fiam Öreg barátja is fúzfagombaként emlegette először, csak úgy nem találtam meg a gombahatározóban. Végül kép alapján sikerült sárga gévagombaként beazonosítani.
VálaszTörlés